Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.10.2014, 18:03   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Göz Rengi Nasıl Oluşur?

Göz Rengi Nasıl Oluşur?



nsanda farklı gözler nasıl oluşuyor? Neden her insanın göz renkleri farklı?

Gözlerimizin temel görevi doğal olarak bizlere etrafımızda olan biten şeyleri farketmek ve beynimizin olan biteni şekillendirmesine yardımcı olmaktır. Ama kabul edelim ki gözümüz organ olmanın yanı sıra, çok önemli estetik unsurlardan biri. Özellikle renk konusunda. Peki gözlerimizin renkleri nasıl oluşuyor bunu hiç düşündünüz mü?

Basitçe tanımlamak gerekirse, aslında gözlerimize rengini iris tabakasındaki melanin pig*menti veriyor. Bu pigmentin iristeki yo*ğunluğu ve dağılımı sayesinde göz rengi belirleniyor. Yani, bu dağılıma bağlı olarak, gözler değişik renkleri yansıtıyor… Örneğin göz rengi kahve*rengi olan birinin iris tabakasında mavi gözlü birine oranla daha fazla melanin pigmenti bulunuyor.

Gözün rengini birden fazla gen belirliyor Normal bir insanda 46 kromozom (23 çift) mevcut. Her kromozom gen deni*len küçük DNA dizilerinden oluşuyor. Bazen bir gen sadece bir fiziksel bir özelliği kontrol edebildiği gibi, bazen de birden fazla gen aynı mekanizma içinde görev yapabiliyor. Normal bir gendeki değişiklik eğer o genin fonksi*yonunu değiştirip, genin normal göre*vini yerine getirmesini engelliyorsa bu değişikliğe mutasyon deniyor.

acunn


Konu YeşiL6 tarafından (16.10.2014 Saat 18:12 ) değiştirilmiştir.
Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla