Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.10.2014, 18:15   #20 (permalink)
FeCr
Cesareti ile yaşamayan esareti ile ölür

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kadının Dört Erkekle Evlenme Hakkı Olsaydı!

Alıntı:
Kafepi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Nisa 3: Yetimler konusunda adaleti koruyamayacağınızdan korkarsanız, sizin için temiz kılınan kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Eğer bu durumda adaleti gözetemeyeceğinizden korkarsanız, bir tek kadınla yahut yeminlerinizin/sağ ellerinizin sahip olduklarıyla yetinin. İşte bu, haksızlığa sapmamanız için en uygun yoldur.

Önce ayetin ne demek istediğini öğrensinler.
Ayette gidin 4 kadınla evlenın demıyor.
Bu tarz kişiler kendınlerını yazar sanan vatandaşlar yuzunden insanlar yuzunden doğru bildiklerinden bile şüphe etmeye başladılar.
Nokta vuruşu diye buna denir.

Öncelikle bahsi geçen din nedir ne değildir öğrenmeli..bilinmeyen din,insan için ağırlıktan başka bir şey değildir.

'Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu' diye buyrulan ayet,düşünün diyor,bilin..bilin ki itaatinizi de inkarınızı da o bilgiye dayanarak ortaya koyun.Allah Kuran'da müşriklere bile 'dayandığınız delil nedir' diye soruyor..'varsa delilleri ortaya koysunlar' diyor.O ki,alemlerin Rabbi olmasına rağmen bir hükmün deliller ışığında sunulmasını isterken ve kendi kitabında,kendi 'Tek' liğini delil üstüne delil ile ortaya koyarken..bize ne yapmak düşer.

Kimsenin şahsi fikrim budur diye bir espri yapmasına gerek yok..konu şahsi bir zan ya da fikir değil apaçık hükümdür.Kuşattığı mana,gerektiği gibi idrak edilmeden fikir sunulması abestir.Aklın bir şeyi almaması,yanlış ya da eksik anlmaası o şeyin olmadığı,yanlış ya da eksik olduğu manasına gelmez.Dünyayı sadece bugünün koşulları ile gören,bunun aksi olamaz olsa da bugünün kuralları dünü de bağlar diyen birinin ne dünü ne bugünü hakkı ile yorumlaması mümkün değildir.Ayetin hükmü açıktır ve Kuran tüm zamanların kitabıdır,çünkü Allah'ın sözüdür.Şartlar o noktada ise yapılması gereken,dün aynı şartlarla karşılaşanların yaptıklarının aynıdır.

__________________
''Şîrler pençe-i kahrımdan olurken lerzân
Beni bir gözleri âhûya zebûn etti felek''
FeCr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla