Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.10.2014, 17:51   #1 (permalink)
Anarchia
Susmanın
kalelerine sığınıyorum..
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Oscar Ödüllerinin Adı Nereden Gelmiştir

Oscar Ödüllerinin Adı Nereden Gelmiştir

Hollywood’da her yıl o yılın en başarılı film, artist, rejisör, senarist, müzisyen ve teknisyenine verilen bir ödüldür Oscar ödülleri.

Amerikan filmciliğinin dünya çapında gelişmesi üzerine 1927′de kurulan The Academy of Motion Picture Arts and Sciences (Sinema Sanatları ve Bilim Kolları Akademisi)’nin ilk toplantısında film alanında başarı gösterenlere bir armağan verilmesi düşünülmüş, bunun küçük bir heykel olması kararlaştırılmıştı. Ondan sonraki dört yıl yalnız Akademi Ödülü Heykeli denilen bu küçük biblo asıl adını 1931′de almıştır. Daha sonraları Akademinin genel sekreteri olacak Bayan Margaret Henick o tarihte Akademiye kütüphane memuru olarak girdiği gün kendisine iş veren genel sekreterin masasının üzerinde duran heykeli görünce “Bu benim Oscar Amca’ma benziyor!” demiştir. Orada bulunan tanınmış bir gazeteci o günden sonra heykelden “Oscar” diye bahsetmeye başlayınca, Akademi ödüllerinin adı da “Oscar” olarak kalmıştır.

Oscar 25 santimetre yüksekliğinde, 3 kilo ağırlığında, tunç üzerine altın kaplamadır.

İlk defa 1929′da, 1927-28 sinema mevsiminin en başarılı film ve sanatçılarından 11 kişiye Oscar verildi. Armağanın verildiği sanat kolları sonradan günün gelişmelerine uygun olarak arttırılmıştır.


Anarchia isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla