Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.11.2014, 21:28   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Orkide Çiçeğinin Hastalıkları

Orkide Çiçeğinin Hastalıkları




Bir çok canlıda olduğu gibi orkide çiçeklerinde de, çeşitli nedenlere bağlı hastalıklar ortaya çıkabilir. Bunları bakteriyel, viral ve mantar hastalıkları olmak üzere üç guruba ayırabiliriz. Bakteriyel hastalıklar orkidelerde yaygın olarak rastladığımız, benek olarak da isimlendirilen rahatsızlıklardır. Bu hastalıklar yüksek nemli ortamdan ve yetersiz hava koşullarında kalmaktan meydana gelir. Erken teşhis edilmesi durumunda ilaç tedavisi ile de kurtulabilir.

Köklerde ve yapraklarda rastlanan ve çabuk yayılan mantar hastalıkları ise, bitkiyi öldürebilir. Bulaşıcı olduğundan dolayı hemen tedavi edilmesi gerekir. Böylelikle yayılmasına engel olmuş olursunuz. Uygun bir mantar ilacı ile tedavi edilmesi gereken orkide çiçeğinin saksısında bulunan harcın çürümeye başlaması durumunda görülür.

Orkide çiçeğinin bir diğer hastalığı ise viral rahatsızlıklardır. Bu hastalık virüslere bağlı oluşur. Mantar ve bakteriyel hastalıklar kadar kolay anlaşılmaz. Bitkinizin viral hastalığını anlamanız biraz zaman alabilir. Orkideyi virüs hastalığına bulaştığında kurtarma şansınız yok denecek kadar azdır. Bu ve benzeri hastalıkların önüne geçmek için, çiçeklerinizin bakımına çok dikkat edilmelisiniz.

Alıntı

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla