Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.11.2014, 23:39   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yufkalı Darüzziyafe Köftesi

Yufkalı Darüzziyafe Köftesi






DARÜZZİYAFE KÖFTESİ


Malzemeler:


300 gr yağlı kıyma, 2 kemiksiz tavuk butu, 1 rendelenmiş soğan, 3 diş ezilmiş sarımsak, ½ yemek kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşığı galeta unu, 1 çay bardağı file antep fıstığı, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, kekik


Hamur için


200 gr un, 2 yumurta, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1-2 yemek kaşığı su, tuz, sürmek için 1 yumurta akı


Yapılışı


Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kabın içine alıp yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde etmek için yeteri kadar su (1-2 yemek kaşığı) su ilave edip iyice yoğurun. Üzerini örtüp 30 dk dinlendirin. Köfte için 2 tavuk butunu mutfak robotu ile çekip kıyma haline getirin. File antep fıstığı hariç kalan tüm köfte malzemelerini tavuk kıyması ile beraber derin bir kabın içine alıp iyice yoğurun. Hamurunuzun üzerine az un serperek merdane yardımıyla ince olacak şekilde açın. Köftenizi açtığınız yufkanızın üzerine yayın. File antep fıstığını üzerine serpin. Kenarından sararak rulo haline getirin. Uç kısmına yumurta akını sürüp kenarını yapıştın. Derin dondurucuda 1 saat bekletin. Ardından 1 parmak kalınlığında dilimler kesin. Fırını 180 dereye getirin ve 5-6 dk ısıtın. Ardından köftelerinizi tel rafa yan yana olacak şekilde yerleştirin. Yaklaşık olarak 10-12 dk pişirdikten sonra servise sunun.

Afiyet olsun..

alıntı

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla