Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.11.2014, 20:54   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Gozbez Tatlısı - Bitlis

Gozbez Tatlısı - Bitlis





Malzemeler:



2 ½ su bardağı üzüm pekmezi
2 su bardağı ceviz
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar un

Yapılışı:



4 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile eritilir. Yağı tamamen çekene kadar un eklenir. Un pembeleşip tekrar yağı salana kadar kavrulur. Kavrulan un çekilmiş cevizlerle biraz daha kavrulur. 2 buçuk su bardağı üzüm pekmezi ilave edilen helva biraz daha çevrilip ıslatılmış servis tepsisine dökülür. Kaşığın tersiyle bastırılarak tepsiye yayılıp üzeri düzleştirilir. Helva 1’er porsiyonluk dilimlere ayrılır ve her dilimin üzerine ceviz yerleştirilir.

Gozbez servise hazırdır.

Afiyet Olsun

alıntı

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla