Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.12.2012, 11:21   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart AntepFıstıklı Kurabiye



Malzemeler:




125 gr. tereyağı (oda ısısında)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı ince çekilmiş toz antep fıstığı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-4 su bardağı arası un
ayrıca soyulmuş bütün antep fıstıkları
Yapılışı:

Tereyağı ve pudra şekerini krema gibi olana kadar mikserle çırpın.
Sıvıyağı ve yumurtaları tek tek ilave edip yedirin.
3 su bardağı unu vanilya ve kabartma tozu ile birlikte karışımın üstüne eleyin. Öğütülmüş fıstığıda ilave edip yoğurmaya başlayın.
Ele yapışmayan, çok katı olmayan bir hamur elde edene kadar gerekirse un ilavesiyle kurabiye hamurunu yoğurun.
Cevizden biraz büyük parçalar koparıp önce hafif uzun şekil verip sonra uçlarını birleştirin ve birleşme noktasına bir adet bütün antep fıstığı yerleştirin.
Hafif yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizip ısıtılmış 170C fırında altı hafif kızarna kadar pişirin.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla