Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.12.2014, 19:59   #2 (permalink)
Şafak
Tecrübeli Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sigaranın Zararları Nelerdir?

Sigara Neden Zararlıdır?

Sigara dumanında nikotin, katran ve zehirli gazlar bulunmaktadır. Katran maddesinin içerisinde yaklaşık olarak 4000 kimyasal bileşik bulunur. Bu kimyasal bileşiklerin birçoğu da toksiktir yani zehirlidir ve bugün için bu kimyasal bileşiklerden 43 tanesinin kansere yol açtığı bilinmektedir

Sigaranın dumanında bulunan zehirli gazlar ise nitrojen oksit ve eksoz gazı olarak da bilinen karbon monoksit gazıdır. Özellikle karbon monoksit gazı kanın oksijen taşıma gücünü azaltır. Nikotin ise bağımlılık yapar. Nikotin aslında bir zehirdir. Nikotin yüksek dozda alındığında öldürebilir.

Kan basıncını yani tansiyonu ve kalp hızını(nabzı) artırır. Sigara karbon monoksit ile birlikte kalp ve beyin damarlarının hastalanmasına yol açar.
Sigara içenlerin yaklaşık % 25 i sigara nedeniyle yaşamlarının erken bir döneminde ölmektedirler.

Yapılan bir araştırmaya göre 1950 - 1975 yılları arasında 10 milyon kişi sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle ölmüştür. 1975 - 2000 yılları arasında ise 50 milyon kişinin sigara nedeniyle ölmesi beklenmekteydi.
Sizce yaşam bu kadar değersiz mi ?
Sigaranın neden olduğu en önemli hastalık grubu kanserlerdir. Sigara, akciğer kanseri başta olmak üzere soluk borusu, gırtlak, ağız, dil, dudak, yemek borusu, mide, pankreas, mesane, böbrek ve kadınlarda rahim ağzı kanserlerine neden olmaktadır.

Ü Tüm kanser ölümlerinin % 30 unun, akciğer kanserinden ölümlerin ise % 90 ının nedeni sigaradır. Günde 1 paket sigara içen birinde akciğer kanserine yakalanma riski hiç içmeyen birine oranla 20 kat fazladır.

Her sigara sizi kansere bir adım daha yaklaştırmaktadır !

Solunum sistemi hastalıklarından kronik bronşit ve amfizemin em önemli nedeni sigaradır.

Kronik bronşitten ölüm oranı hiç sigara içmeyenlerde 100 000 'de 3 iken, günde 1 paketten fazla sigara içenlerde 100 000 ' de 114 'e çıkmaktadır. Sigara akciğerin doğal savunma sistemini de bozduğu için her türlü her türlü enfeksiyon riskini arttırmaktadır. ( Zatürree, bronşit vb. )
Sigara ve Kanser

Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı'nca hazırlanan kanser raporuna göre, Türkiye'de kanser hastalarının sayısında artış gözleniyor. Raporda, Türkiye'de önümüzdeki 25 yılda, sigaraya bağlı nedenlerden ölen kişilerin sayısının yaklaşık 780 bine ulaşacağı vurgulanıyor.

Sağlık Bakanlığı kanser raporuna göre, sigaraya karşı savaş kanserlerin yüzde 40'ını yok edecek. Dünyada en önemli halk sağlığı sorunu olarak kabul edilen kanser hastalığı, Türkiye'de gerçekleşen ölümlerde kalp-damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer alıyor. Türkiye'de özellikle yoğun sigara tüketiminin yol açtığı kanser vakaları, önemli bir sağlık sorunu olarak varlığını sürdürüyor.

Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaşın Dairesi Başkanlığı'nca hazırlanan Kanser Raporu'na göre; ülkemizde kanser hastalıklarının sayısında artış gözleniyor. Raporda, Türkiye'de önümüzdeki 25 yılda, sigaraya bağlı nedenlerden ölen kişilerden ölen kişilerin sayısının yaklaşık 780 bine ulaşacağı vurgulanıyor. Kanser hastalığından korunmada, sağlıklı beslenme, sigara, alkol ve güneş ışınlarından uzak durma, güvenli su kullanımının önemine dikkat çekiliyor. Sigaranın kansere neden olan etkenler arasında birinci sırada yer aldığı ve sigaraya karşı savaşın kanserlerin yüzde 40'ını yok edeceği ifade ediliyor.

Sigara içmeyen akciğer kanserli hastaların yüzde 33'ünün sigara içen bir kişiyle birlikte yaşadığına, bu kişilerde görülen akciğer kanserlerinin nedeninin çocukluk çağı veya erişkin dönemdeki pasif içicilik olduğuna dikkat çekiliyor. Sigaranın akciğer ağız boşluğu, yemek borusu, boyun, pankreas, mesane, böbrek, mide ve kan kanserine, alkol kullanımının ise karaciğer ve yemek borusu kanserine yol açtığı belirtiliyor.
Sigara Bırakma
Sigara bırakma kararınızda size yardımcı olacak sigara bırakma yolları mevcuttur.
Her gün binlerce sigara tiryakisi sigarayı bırakıyor. Unutmayın başaranlar insanlar da en az sizin kadar tiryaki! Araştırmalar sigara içenlerin % 90'ının sigarayı bırakmak istediklerini fakat bunu desteksiz başaramadıklarını göstermektedir. Maalesef sigarayı bırakanların %70'i ilk ayda tekrar kullanmaya başlamaktadırlar. Sigara bırakma isteğinin bu kadar fazla olmasına rağmen başarı oranının bu kadar az olması yeni tekniklerin araştırılmasına sebep olmuştur.

Sigara bırakma yollarından bir tanesi ise Mora Biorezonans yöntemidir.Bu sigara bırakma yöntemi % 92 etkinlik oranıyla diğer sigara bırakma yolları arasında öne çıkmaktadır.Bir Alman teknolojisi olan Mora Biorezonans yöntemi diğer sigara bırakma yollarından teknik itibariyle önemli bir farklılık göstermektedir

İnsan vücudundaki tüm yaşamsal aktivitenin üstünde olan ve tüm vücudu içine alan üst düzey bir kontrol mekanizmasının olduğunu biliyoruz. Vücut üzerinde en üst düzeyde yapılan bu iletişim vücudu saran enerji meridyenlerini kullanır.

Varsayım olarak bu bilgi çok ince elektromanyetik titreşimlerle taşınır. Mora Biorezonans madde bağımlılığının asıl nedeni olan vücüdumuzun bilgi merkezine müdahale etmektedir.45 dakikalık bir seans sonrasında sigaranın elektromanyetik titreşim bilgilerini silmektedir

Ve terapiden sonra sigarayla ilgili fiziksel bağımlılık minumum seviyeye indirilmektedir. Bu yöntem farklılığı Mora Biorezonansı diğer sigara bırakma yollarından ayırmakta ve yüksek sigara bırakma başarısına sahip olmasını sağlamaktadır. Kısacası sigara bağımlılığının en derindeki etkenlerine müdahale ederek sorunu kaynağında halletmektedir.

Şafak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla