Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.12.2014, 15:17   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Amasya Çöreği

Amasya Çöreği
malzemeler
5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
1/2 paket yaşmaya
2 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
su
yapılışı


yoğurma kabına un alınıp ortası havuz gibi açılır maya eklenir yavaş yavaş su eklenip maya eritilir,tuz ilave edilip hamur yoğurulur(kıvamı kulak memesinden biraz daha yumuşak olsun)
hamurun üstün streç filmle kapıtıp mayalanması beklenir
mayalanan hamur 6 eşit parçaya bölünür
her bir parça lavaş boyutlarında açılır
ayrı bir kapta ceviz ve sıvıyağ karıştırılır
bir parça alınıp karışım hamurun her bir yerine sürülür üzerine bir hamur daha eklenip aynı işlem uygulanır üçüncü kat hamur üzerine kapatılır üzerine birşey sürülmez
hamurdan 3-4 cm genişiliğinde şeritler kesilir
kesilen şeritler sağlı sollu bükülüp açma şekli verilir.
tepsiye dizilen çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür
180 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir.
Afiyet Olsun

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla