Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.12.2014, 22:05   #1 (permalink)
J O N
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Home Office Çalışanlar İçin Verim Arttırma Tavsiyeleri

Home Office Çalışanlar İçin Verim Arttırma Tavsiyeleri

1. Çevrenizdeki İnsanlara İşinizi Öğretin

Evden çalıştığınızı duyan insanlar ilk olarak sizin yattığınız yerden para kazandığınızı düşünecek ve bu düşüncelerini belli etmekten de kaçınmayacaktır. Sürekli “sen nasılsa evdesinâ€le başlayan cümlele duymamak için evinizin aslında sizin iş yeriniz olduğunu, evde bütün gün onların hafta sonu yaptığı gibi tatil modunda yaşamadığınızı anlatın. Bunu yaparken kırıcı olmanız gerekiyorsa bundan kaçınmayın. Bazı insanların bir şeyleri öğrenmesi için kırılmaları gerekir, bu onların problemidir, sizin değil.
Bu şekilde çalışma saatlerinizdeki gereksiz ziyaret veya uzun telefon konuşmalarından kurtulmuş olursunuz.

2. Disiplinli Olun

Ertesi gün yapacağınız işlerin bir listesini çıkarın, bunu yazarak yapmak zorunda değilsiniz kafanızda kurmanız bile yeterlidir. Bu listenin ne azını ne de fazlasını yapın. Listenin gerisine düşmek kendinize ayırmanız gereken zamandan çalmanıza neden olur. Fazlasını yapmak kendinizi gereksiz yere hırpalamanıza yol açar.

3. Ev İşleri Sizin Temel Sorumluluğunuz Değil Unutmayın

İşten biraz olsun uzaklaşıp kafa dinlemek için iyi bir kaçış yolu olabilir ufak tefek ev işleri. Ama sakın abartmayın. Normalde dışarıda çalışıyor olsaydınız nasıl yapılacaktıysa o şekilde yapın. Temizlikçi tutmak, evin diğer fertleriyle birlikte yapmak, vs. gibi alternatiflerinizi unutmayın.

4. Sosyal Medyanın ve Televizyonun Tuzağına Düşmeyin

Azıcık Twitter’a bakayım da kafam dağılsın demeyin, o “azıcık†en az 30 dakika demektir. Bu sürede kafanızı dağıtacak daha faydalı şeyler yapabilirsiniz, kitap okumak en basiti örneğin.
5 dakika açayım bakayım ne varmış televizyonda dediğiniz anda gündüz kuşağı programlarının girdabına düştünüz demektir. Bir süre sonra işlerinizi Selim Bey’in yeni dekorasyon fikirlerini görmek veya Şennur Hanım’ın yeni talibiyle görüşmesinin nasıl geçtiğini öğrenmek için hızlıca halledip televizyon karşısına geçmeye çalışırken bulursunuz kendinizi.
Bir yandan çalışayım bir yandan da açık kalsın şu hiç demeyin. Televizyon izlerken yaptığınız işten hayır gelmez.

5. Kendinize Ait Bir Çalışma Alanınız Olsun

Burası benim ofisim diyebileceğiniz mümkünse bir odanız, en kötüsü bir masanız olsun. Rahat koltuklar verimli bir çalışma alanı değildir. Masa başı iş masa başında yapılır bunu unutmayın.

6. Rutininiz Olsun

Ne zaman kalktığınız, öğle yemeğini kaçta yediğiniz, kaçta mola verdiğiniz belli olsun, evde olmak düzensiz bir yaşam demek değildir. Sadece kendi düzeninizi kurma şansınız vardır. O düzeni kurun ve ona bağlı kalın.

7. Kendinizi Zorlamayın


Birçok ofis çalışanının “hastayım gelemiyorum†bahanesinin “bugün canım çalışmak istemiyor†demek olduğunu unutmayın. Sizin de kendinizi işe konsantre olamayacak gibi hissettiğiniz günler olabilir. Böyle günlerde kendinizi çalışmaya zorlamak yerine bir süre kendinizi iyi hissedeceğiniz şeylerle ilgilenip daha sonra işe dönmek motivasyonunuzu ve performansınızı arttıracaktır.

8. Dışarı Çıkmayı Unutmayın

Home office çalışmak bir bakıma asosyal bir hayat da demektir aslında. Gün içerisinde konuşabileceğiniz kimse yoktur etrafınızda. Tamamen asosyalleşip insanlardan uzaklaşmamak için kendinizi dışarı çıkmaya zorlayın. İletişim becerilerinizi köreltmeyin.

9. Mola Verin

Ofis hayatında işe başlama saatleri, öğle yemeği saati ve hatta bazen çay saati bile önceden belirlenmiştir. Ofis çalışanlarının bunları düşünmesine gerek kalmaz. Ama home office çalışanlar bunları da kendi düşünmek ve ayarlamak zorundadır. İşlere gömülüp kendinizi örselemeyin. Belirli aralıklarla bir şeyler içmek veya hava almak için kendinize kısa molalar belirleyin. İşe konsantre olmak elbette önemli. Ama uzun çalışma saatleri dikkat dağınıklığına neden olur ve veriminizi düşürür. Mola vermek tazelenmenize yardımcı olur ve dikkatinizi arttırır.

10. Hafta Sonlarınız Olsun

Hangi koşulda ne işi yapıyor olursanız olun hafta sonu insanoğlu için bir motivasyon kaynağıdır. Bütün planlar hafta sonuna yönelik olarak yapılır. Hafta sonu her yer kalabalık oluyor, hafta sonu çalışayım, hafta içi tatil yapayım diye düşünmeyin. Etrafınızdaki çoğu insanın tek boş vakti hafta sonu. Sevdiklerinizle vakit geçiremedikten sonra etrafta sakin ama amaçsız vakit geçirmenin bir kıymeti yoktur. Herkes gibi olun. Hafta sonu herkesin olduğu gibi sizin de tatiliniz olsun.

__________________

''Close Your Eyes''

J O N isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla