Konu: Ah Be Çocuk
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.12.2014, 13:51   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ah Be Çocuk

Ah Be Çocuk
Ah be çocuk! Bu kadar merak ta nereden geliyor sende ki? ” Bu neden böyle?, Ne demek istedin? ” Zor sorular değil bunlar çocuk? Zor olan cevaplarını anlaman. Oku bakayım ne demiş? Sence si de bakim neymiş?

Ah be çocuk! Okumak, dinlemek, yaşamak yetmiyor bazen anlamaya. Herkes anladığını söylüyor. Herkes hayattan bir şeyler anladığını düşünüyor. Okuyor, dillendiriyor, paylaşıyor. Onun anladığı san...dığı şeyi biz yaşıyor zannediyoruz sonra. Ne anladın sen şimdi buradan çocuk?

Ah be çocuk! Anlasan susardın. Anlasak susardık, açıklama gereksinimine girmezdik. İfade etme gereksinimine girince mahkemede ifade vermekten ne farkı kalıyor ki. İnsanlar sadece anlamlandırır anladın mı çocuk? Anladın mı arasında ki farkı?

Ah be çocuk! Satıcıların tezgahı dolar boşalır. Hep söyleyecek birşeyi var insanın. Düşünmeden edemiyorsun? Ne zaman anladılar bu kadar şeyi? İdrak diyorsun, irdelemek diyorsun, iç etmek! Bak doğru anladın bu sefer çocuk! Mevlana demiş senden önce diyorsun, haklısın! ” Hamdım, yandım, piştim” Bende bunu daha yeni anladım çocuk.

Ah be çocuk! Hala dediklerimi anlamlardırma telaşındasın. Anlamadan yaşama telaşındasın. Sen beni anlamayacaksın anladım çocuk!

Ah be çocuk!

Saltuk SERMİHAN

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla