Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.12.2014, 21:49   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ali Adnan Kadhim Kimdir - Çaykur Rize Spor 53 Numarayı Giyen Futbolcu Kimdir

Ali Adnan Kadhim Kimdir - Çaykur Rize Spor 53 Numarayı Giyen Futbolcu Kimdir

Ali Adnan Kimdir, Ali Adnan Nereli, Ali Adnan Kaç Yaşında, Ali Adnan Fotoğrafları, Ali Adnan Resimleri

1993 yılının Aralık ayında Bağdat'da dünyaya gelen Ali Adnan Kadhim, aslında savaşın içinde dünyaya geldi ve çocukluğunu yaşadı. Doğup büyüdüğü şehir olan Bağdat'ın önemli takımlarından Baghdad takımıın altyapısında futbol oynamaya başlayan Ali Adnan, yetenekleri ve korkusuzluğu ile küçük yaşta dikkatleri üzerine çekti. 2007 yılında Asya Şampiyonası'nda şampiyonluk sevinci yaşayan Irak milli takımıının sol kanadında görev yapan isim ise Ali Adnan idi. Bağdat ekibinin altyapısında forma giyen Ali Adnan, 2009 yılına profesyonel sözleşmeye imza attı. 18 takımın mücadele ettiği Irak Süper Ligi'nin iyi takımlarından birisi olan Baghdad'da zaman zaman kadroya giren Ali Adnan, genç yaşı nedeniyle çok fazla süre bulamasa da 2011-12 sezonundan itibaren düzenli olarak forma giymeye başladı. Ali Adnan milli takımında gösterdiği performansla Galatasaray SK, Çaykur Rizespor ve bir çok kulübün dikkatini çekmeyi başardı ve 2013-14 sezonu öncesi Çaykur Rizespor ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Milli Takım Kariyeri
Irak Millî Futbol Takımı, Irak U22 Milli takımı ve Irak U20 Milli takımları olmak üzere üç kategoride de forma giymeyi başaran genç oyuncu bu konuda U20 Dünya Kupası'nın grup maçlarında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken 1996'lı orta saha oyuncusu Humam Tariq ile bu rekoru paylaştı. Ali Adnan 2012 yılında oynanılan Bahreyn - Irak dostluk maçında milli takıma davet edildi ve o maçtan itibaren 2014 Dünya Kupası Asya Elemeleri dahil olmak üzere, 6 maçta milli takım formasını giydi.
Antalya'nın ev sahipliği yaptığı E Grubu maçlarında Mısır, Şili ve İngiltere ile birlikte yer alan Irak takımının en önemli kozlarından birisi olan Ali Adnan, gruplarda oynanılan ilk maçta Irak U20 milli takımının İngiltere karşısında 2-0'dan yaptığı geri dönüşte başrol oynadı. Karşılaşmanın ikinci yarısında, özellikle son 25 dakikada, İngiltere'nin sağ kanadını sık sık rahatsız eden, içeriye bindirmeler yapan ve 90+3'te eşitliği sağlayan golü kaydeden Ali Adnan sergilediği performansla birlikte maçın adamı seçildi. Grubun ikinci maçında Mısır karşısında sahadan 2-1 galibiyetle ayrılan Irak'ta başarılı bir performans sergileyen ve bir golde de hazırlık pasını kaydeden Ali Adnan, üçüncü maç gününde Şili karşısında liderlik maçına çıkan Irak'ın en önemli kozlarından biri oldu. Şili karşısında takımının 2-1'lik galibiyetinde pay sahibi olan genç sol bek, özellikle kaydettikleri ilk golde pay sahibi oldu. U20 Dünya Kupası'nda ikinci tur maçlarında Paraguay ile karşılaşan Irak'ın sol beki Ali Adnan, uzatmalara giden maçta sol kanattan yaptığı bindirme sonrasında açtığı ortada Shakor'un vuruşuyla galibiyetin gelmesinde başrol oynuyordu.
Çeyrek finalde ise bir önceki turda turnuvanın favorisi Kolombiya'yı penaltılarla eleyen Güney Kore ile karşılaşan Irak, normal süresi 2-2 ve uzatmaları 3-3 biten karşılaşmada penaltılarla yarı final biletini alıyordu. Ali Adnan bu karşılaşmanın tamamında forma giyerken, karşılaşmanın ilk yarısında penaltıdan Ali Faez'in kaydettiği golün hazırlayıcısı ve penaltılarda takımının 5. penaltısını gole çeviren isim oldu. FIFA U20 Dünya Kupası'nın çeyrek finalinde, turnuvanın favorilerinden İspanya'yı uzatmalarda eleyen Uruguay ile final bileti için karşılaşan Irak, normal süresi 1-1 biten ve penaltılara giden karşılaşmada rakibine mağlup olmaktan kurtulamadı. Uruguay karşılaşmasının 33.dakikasında mükemmel bir frikik golü kaydeden Ali Adnan tüm dikkatleri üzerine çekti. Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında kaleci Mohammed Hameed ile çarpışan ve çenesi yarılan savunma oyuncusu sakat sakat mücadeleyi tamamladı. Penaltılarda da kullandığı penaltıyı gole çeviren genç oyuncu, takımının kaybetmesine engel olamadı.

Ali Adnan Resimleri














Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla