Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.01.2015, 14:47   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart İnsanlar Üzerinden Kurgulanan Karakterler

İnsanlar Üzerinden Kurgulanan Karakterler

Şrek
Shrek ve ya Şrek Akromegali hastalığına yakalnmış güreşçi Maurice Tillet’e dayanmaktadır.




Beavis ve Butthead
Beavis ve Butthead’in yaratıcısı Mike Judge karakterleri Kaliforniya Üniversitesindeki (UCSD) iki profesörden esinlenerek yaratmıştır.


Joker
Joker karakteri 1928 yapımı The Man Who Laughs filmğinden esinlenerek yaratılmış bir karakterdir ve bu filmin oldukça ürpertici olduğu söylenmektedir.


Quasimodo
Quasimodo karakteri gerçekten 1800’lü yıllarda yaşamış bir kişiye dayanmaktadır ve bu kişinin heykeli Notre Dome’de yer almaktaymış.


Winnie The Pooh
Geçmişte Londra Hayvanat bahçesinde yaşamış resimde gözüken küçük siyah bir ayıya dayanmaktadır.


Dr. Eggman
Ülkemizde çokda bilinmeyen bir karakter olan olan Dr. Eggman ya da Türkçe’ye çevirirsek Dr. YumurtaAdam Amerikan başkanı Theodore Roosevelt ve bir yumurtanın birleşiminden meydana gelmiştir. İlginç değil mi? Bizim cumhurbaşkanlarından birinden karakter yaratmaya kalksan yer yerinden oynar sanırım.


Patrick Bateman
Christian Bale’in canlandırdığı 2000 yapımı Amerikan Sapığı filmindeki ana karakter olan Patrick Bateman. Aslında bir roman olan Amerikan Sapığı’nın yazarı Bret Easton Ellis bu karakteri yaratırken Tom Cruise’dan esinlendiğini kabul etmiştir.


Sam Amca (Uncle Sam)
Dünyaca meşhur ve hiç sevilmeyen Sam Amca karakteri 1812 yılındaki iç savaşta paketlenmiş et satan Samuel Wilson’dan esinlenerek ortaya çıkarılmıştır.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla