Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.01.2015, 21:04   #1 (permalink)
Elois
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
star İşte dünyanın en pahalı yiyecekleri...

İşte dünyanın en pahalı yiyecekleri...



Dışarıda ödediğiniz 100 - 200 liralık hesap, yemeği yedikten sonra içiniz acıyor ve ''Bir yemeğe bu kadar para verilmez!'' diyorsanız, bu 7 yiyeceğin fiyatını gördükten sonra ödediğiniz hesap, artık içinizi acımayacak.



Yiyecekler hayatımızı sürdürebilmemiz için en temel yaşamsal ihtiyaçlarımızın başında gelir.

Bunun yanı sıra bazı çok pahalı besinler var ki bunları alıp yiyebilmek için ya ailenizden zengin olmanız ya da lotodan para tutturmuş olmanız gerekiyor. Çünkü bu 7 yiyeceği hatırı sayılır miktarda bir parayı cüzdandan çıkarmadan tüketemiyorsunuz.

İşte dünyanın en pahalı yiyecekleri...


Beyaz trüf mantarı



Dünyanın en kıymetli mantarlarından olan ve yetişmesi son derece zor bu mantar türünün kilosu yaklaşık olarak 33.000 Türk Lirası. Hatta bazen 65.000 Türk Lirasına kadar fiyatları yükselmektedir. Başta İtalya ve Fransa’da yetişen trüf mantarı türü genellikle Michelin yıldızlı şefleri tarafından kullanılmaktadır.

Bilinen yemekleri;

Domalan Mantarlı Yemek
Trüflü Risotto
Trüf Mantarlı Pappardelle

Şayet bir gün elinize geçerse size tavsiyemiz gidip de üzerine yumurta kırmamanızdır.


Safran



Ülkemizde de yetişen ve dünyanın en pahalı baharatı olan safran genellikle, Yunan, Fas, İran ve Asya mutfaklarında tercih edilir. İyi kalitede gerçek bir safranın kilosu yaklaşık 24.000 tl’dir.

Bilinen yemekleri;

Safran Buhara Pilavı
Safran Çayı


Beluga havyarı



Soyu tükenme tehlikesi altında olan Mersin balıklarının en büyüğü olan ve Hazar Denizi’nde bulunan Beluga cinsinden çıkarılan bu havyarın kilosu yaklaşık olarak 22.000 TL’dir. Beyaz renkli olanı çok ender bulunur ve bu yüzden çok daha pahalıdır.

Bilinen yemekleri;

Genelde kanepe olarak şampanya veya buzlu vodka ile servis edilir.


Chocopolige (Le Madeline au Truffle)



Danimarkalı Fritz Knipschildt tarafından yaratılan Le Madeline au Truffle isimli çikolata çeşidinin kilosu 9000 TL’den satılmaktadır. Tamamen el yapımı ve doğal ürünler kullanılarak imal edilen bu çikolata üzerinde bazen saf altından süslemeler bulunur.


Matsutake mantarı



Dünyada nadir bulunan mantar türlerinden biri olan bu mantar çeşidi trüf mantarına benzemekle birlikte Japon mutfağında daha çok kullanılmaktadır . Kilosunu 4500 TL’den satın alabileceğiniz bu güçlü aromalı mantar çeşidi Japonya’nın yanı sıra Kanada, İsveç, Japonya, Amerika, Çin ve Finlandiya’da yetişmektedir.

Bilinen yemekleri;

Mısır Unlu Mantarı



Wagyu eti



Bu et hakkında sayısız gerçek dışı hikaye üretilmiştir. Bunlardan bazıları hayvanlara masaj yapılması ve müzik dinletildiği yönündedir. Gerçek olan ise ineklerin, bira fabrikasından çıkan fermante edilmiş buğday ile beslenmeleridir. Bunun yanı sıra Japonya’nın temiz dağ havası ve suyu hayvanın etini daha değerli kılmaktadır. Kilosu yaklaşık 2200 TL’dir.

Bilinen yemekleri;

California mandalinalı Wagyu dana yanağı
Elma, çam fıstığı ve kuru üzümlü Katalan ıspanağı
Philly Cheesesteak



Lux Gold Cupcake



O kadar yemeğin üstüne şöyle güzel bir tatlı. Tabi 1250$'ınız varsa. Bu cupcake Food Network ekibi tarafından şeftali, şampanya reçeli, özel Chateau d'Yquem tereyağı ve 24 Ayar altın yapraklarından yapılmıştır.



__________________
Elois isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla