Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.01.2015, 10:59   #1 (permalink)
diLemma
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hinkel tarifi

Hinkel tarifi



Malzemeler
1 kg. un
tuz
250 g. Kıyma
soğan
sivri biber
0,5 kg patates


Tarif
1 kg. un alınır, içine yeteri kadar tuz konulur ve hamuru sert nitelikte yoğrulur.
Daha sonra bu hamurlar yumak haline getirilir ve oklava ile tahta üzerinde açılır.
Açılan hamur yuvarlak bir çaydanlık kapağı ile daire biçiminde kesilir. Bu yapıldıktan sonra hazırlanmış olan iç harcı (Kıyma, soğan, biber, baharat karıştırılarak tavada pişirilir, soğutulur ve iç olarak kullanılır. Eğer kıyma bulunmuyorsa ya da az ise haşlanmış patates ilave edilir.) Kesilen hamurlara konulur.
İç konulan hamur, ortadan ikiye katlanır, kenarlar tırnakla sıkıştırılarak kapatılır ve kaynar suya atılarak haşlanır.
Haşlanan malzeme çıkartılır, üzerine tereyağı eritilip dökülür veya salçayla yapılmış sos dökülerek servis yapılır. Hinkel sıcak sıcak yenilir.


__________________
diLemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla