Konu: Entelektüel
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.01.2015, 13:29   #2 (permalink)
hanzala
Tecrübeli Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Entelektüel ******

Alıntı:
semragül Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Entelektüel ******

Solcu, aynı zamanda Karl Marks'ın arkadaşı gazeteci Swinton, 1880 'lerde New York Times'ta yazardır.

Gazete bir Yahudi tarafından satın alındıktan sonra düzenlenen toplantıda, davetli gazeteciler, basının onuruna kadeh kaldırmak üzere kürsüye çağırırlar onu. Swinton elindeki kadehiyle kürsüye çıkar. Salonda çıt yoktur.Ve tarihi cümleler dökülür bir bir ağzından.

"Dünya tarihinin şu anına dek, Amerika'da" Özgür bağımsız basın "diye bir şey olmamıştır. Bunu siz de biliyorsunuz ben de," diye başlar sözlerine. "Hiçbiriniz düşündüklerinizi olduğu gibi yazmaya cesaret edemezsiniz. Bunu yapmaya kalktığınızda yazdıklarınızın önceden basılmayacağını bilirsiniz çünkü.Çalıştığım gazete bana düşüncelerimi özgürce yazmam için değil, tersine yazmamam için bir ücret ödüyor. İçinizde benzer biçimde benzer ücret alan başkaları da vardır. Düşüncelerini açıkça yazacak kadar salak olan herhangi biri, sokakta başka bir iş arıyor olacaktır. Çalıştığım gazetemin herhangi bir sayısında düşüncelerimi apaçık yazmaya izin verseydim, 24 saat dolmadan işimden atılırdım.

Gazetecilerin işi, gerçeği yok etmek, düpedüz yalan söylemek, saptırmak, kötülemek, servet sahiplerine ve iktidara dalkavukluk etmek, kendi gündelik ekmeği uğruna yurdunu ve SOYUNU satmaktır. Bunu siz de biliyorsunuz, ben de.Öyleyse şimdi burada "Bağımsız Özgür Basının" "şerefine" kadeh kaldırmak saçmalığı da nereden çıktı? Bizler, sahnenin arkasındaki zengin adamların ve emperyalistlerin oyuncakları, kullarıyız. Bizler ipleri çekilince zıplayan oyuncak kuklalarız. Onlar ipleri çekiyorlar ve biz dans ediyoruz. Yeteneklerimiz, olanaklarımız ve yaşamlarımız, hepsi başkalarının malı. "

"Bizler entelektüel ******leriz."

Swinton toplantıyı şaşkın bakışlar arasında terk eder.Gazeteden istifa eder ve kimseden para almaksızın "John Swinton's paper" diye tek yapraklı bir gazete çıkartmaya başlar.

Swinton haklı mıdır sizce ???
.

Tabiki haklı.. Satılmış fikirler kolonisi bizim bu medyamız..
Milli kimlik ve temel unsurumuz olan tarihimizden uzak tutulmaya çalışılıyor milletimiz...Aklı başında hür vicdanlı insaflı sağduyulu faziletli gazetecilere ihtiyacı var bu ülkenin. ...

hanzala isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla