Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.01.2015, 19:58   #2 (permalink)
diLemma
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Alman Pastası Tarifi

Alman Pastası Tarifi

Malzemeler :

Kek için:

3 yumurta,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1,5 çaybardağı şeker,
1 kabartma tozu,
1 vanilya,
3 – 3,5 çay bardağı un.
Muhallebisi için:

3 su bardağı süt,
6 yemek kaşığı şeker,
3 yemek kaşığı un(dolu dolu),
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı,
1 paket vanilya.
Üzeri İçin:

Muz,
Limon suyu.
Pudra şekeri.
Alman Pastası Yapılışı

Öcelikle kek hamurunu hazırlıyoruz; aynı normal kek gibi yumurta ve şekeri çırpıyoruz, diğer malzemeleri ekliyoruz ve kelepçeli kalıba döküyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Sonra muhallebisini hazırlamaya başlıyoruz; muhallebi malzemelerinin hepsini bir kaba döküyoruz, iyice karıştırıp hepsini bir tencerede pişiriyoruz ve püf noktası burası => soğuyana kadar blendırla çırpıyoruz. Sakız gibi harika bir pasta kremamız olacak.

Kek pişince kalıptan çıkaralım ve tam ortadan ikiye bölelim. Bu işlemi iple yapabilirsiniz.

Arasına muhallebisini sürüp, üzerine limon suyuna batırdığınız muz dilimlerini peçeteyle kurulayıp kremanın üzerine doğru yerleştirelim. (muzlar kararmasın diye limon suyuna batırıyoruz).

Muzların üzerine üst parça yapışsın diye tekrar krema sürüyoruz ve üst parçasını kapatıyoruz. Üzerine de pudra şekeri eliyoruz.

Gerçekten muhteşem bir lezzet, bir de çok kolay. Nasıl yumuşacık ve mis kokulu mutlaka deneyin derim afiyet olsun…

ALINTI

__________________
diLemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla