Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.01.2015, 10:02   #1 (permalink)
Elois
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart 5 dakikada huzura kavuşmanın 5 yolu

5 dakikada huzura kavuşmanın 5 yolu



Günlük hayat çoğumuz için çok stresli geçiyor. İşte, yolda, sokakta karşılaşılan sıkıntılar üstü üste binince insanın içini bir huzursuzluk kaplıyor. Bu huzursuzlukla baş etmenin pratik yollarını denemek gerekiyor.

Bazen insan kendini işe öyle kaptırıyor ki saatlerin nasıl geçtiğini anlamıyor ve kendini masa başında kasılmış bir vaziyette buluyor. Oysa etkili molalar vermek çok önemli. Bunun için telefonu, bilgisayarı geride bırakıp, mümkünse iş arkadaşlarından da uzaklaşarak, sessiz ve sakin bir köşeye çekilmek gerekiyor. Burada sadece öylesine durup etrafa bakmak bile bir rahatlama şekli olabilir. Kısa bir süreliğine işten başınızı kaldırmanız, yenilenmeniz ve sadece birkaç dakikalığına da olsa rahatlamanız anlamına gelir.


Sıkışık trafikte kalmış, yorgun bir sürücüyseniz, unutmayın ki otomobilin içinde nane aromalı koku pompalamak anksiyete ve tükenmişlik belirtilerinin azalmasına yardım eder. İyisi mi otomobilinizin torpido gözünde mutlaka nane aromalı şeker bulundurun. Yoğun trafik içinde kendinizi bitkin hissettiğinizde nane tadını içinize çekin.


Akşam yemeği esnasında ana haber bültenine kulak vermeyi kesin. Masanızda leziz bir yemek var ama karşınızda da kötü haberler… Ekrandan yansıyanlar, stresinizi azaltmak yerine sizi daha da dibe çekebilir. Kapatın televizyonu, ailenizle birlikte keyifli bir akşam yemeğinin tadını çıkarın.

Pek çok kişi, bilgisayarın başına oturduğunda ya da elindeki akıllı telefona odaklandığında, farkında olmadan nefesini tutuyor. Derin nefes almayı unutup sığ nefeslerle idare ediyor. Binlerce mail’i kontrol ederken, uzun saatler boyunca bunu yapmak, anksiyeteyi artırmak, sindirim sistemini zora sokmak gibi sonuçlara yol açabiliyor. Yani bütün olarak sağlığınıza ve bağışıklık sisteminize zarar veriyor. Sakin kalmanın ve zihninizi boşaltmanın biricik yolu, diyaframatik nefes alıp vermek. Stresle baş etme tekniği olan bu nefes alma yönteminde nefes alırken karnınızın şiştiğini, verirken de karnınızın içeri girdiğini izlemelisiniz. Nefes alın, nefes verin ve vücudunuzu esnetmeyi de ihmal etmeyin.



Rahatlamak için Dr. Mehmet Öz’ün bir salata önerisi var. Evdeyken kısa sürede hazırlayabilir, işe giderken de yanınızda götürebilirsiniz. Bu salata, strese karşı bedeninizi, en sağlıklı reaksiyonları göstermesi konusunda destekleyen içeriğe sahip. İhtiyacınız olan malzemeler; avokado, badem ve kuşkonmaz. Yüksek oranda potasyum içeren avokado, yüksek tansiyonu düşürüyor. Magnezyum yönünden zengin olan badem, yüksek kaygı sorununa yardım eden sinir sisteminde işe yarıyor. Kuşkonmaz, ruh halini dengeleyici folik asit yönünden zengin, dolayısıyla iyi bir ruh haline kavuşmanızı sağlıyor.

__________________
Elois isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla