Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.02.2015, 14:23   #3 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hande Doğandemir Kimdir - Hande Doğandemir Biyografisi - Hande Doğandemir Hakkında

Hande Doğandemir, Hande Doğandemir Kimdir, Hande Doğandemir Hakkında, Hande Doğandemir Oynadığı Diziler, Hande Doğandemir Kaç Yaşında, Hande Doğandemir Nereli, Güneşi Beklerken Zeynep Kimdir, Güneşi Beklerken Zeynep Hakkında, Racon Dizisi Yağmur Kimdir, Racon Dizisi Yağmur




2013-2014 sezonunda yayınlanan ve oldukça sevilen Güneşi Beklerken dizisinde canlandırdığı Zeynep Yılmaz karakteri ile tanınan Hande Doğandemir, son zamanlarda yayınlanacak dizi projelerinde adı sıkça geçen isimler arasında yer alıyor.
22 Kasım 1985 yıında Ankara’da doğan Doğandemir, Ankara Üniversitesi Dil, Tarih, Coğrafya Fakültesi Sosyoloji mezunu. 2009 yılında Ankara Üniversitesi’nden mezun olan Hande Doğandemir, lisede Fransızca eğitimi almış, üniversiteden sonra İletişim Sosyolojisi dalında çalışmalar yapmıştır. Televizyon üzerine yaptığı çalışmalardan sonra kamera arkasında çalışmaya başlayan genç oyuncu, TRT ekranlarında sunuculuk yaparak kendini göstermiş ve kameralar önünde yer bulmaya başlamıştır.
İlk oyunculuk deneyimini 2009 yılında Kahramanlar isimli televizyon dizisi ile yaşayan Doğandemir, daha sonra 2010 yılında Keskin Bıçak’ta canlandırdığı baş rol karakteri Aslı Karaağaç’a hayat vermiştir. Daha sonraki yıllarda, televizyon ekranlarının reytingleri yüksek dizilerinden Böyle Bitmesin, Şubat, Leyla ile Mecnun ve Güneşi Beklerken dizilerinde rol alan oyuncunun ismi şu sıralar Mehmet Aslantuğu’un baş rollerinde yer alacağı Racon dizisi ile anılmaktadır.
Hande Doğandemir‘in ilk sinema deneyimi olan Burak Aksak’ın yazıp yönettiği Bana Masal Anlatma filminde Ayperi karakterini canlandırarak büyük çıkış yakaladığı, bu filmde bir çok ünlü ve tecrübeli isimle birlikte rol aldığı bilinmektedir.
Browni reklam filminde Nejat İşler ile birlikte kamera karşısına geçen Hande Doğandemir, Lipton reklamlarında Kerem Bursin ile birlikte, söz konusu markanın reklam yüzü olmuştur.
Vahide Perçin ve Altan Gördüm’den oyunculuk dersleri alan genç isim, Akademi 35 buçukda eğitimlerine devam etmiştir. Çeşitli dizi ve reklam filmlerinde rol alan Hande Doğandemir, Güneşi Beklerken dizisinde canlandırıdığı Zeynep karakteri ile Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen 3. Ege Üniversitesi Medya Ödülleri’nde en iyi kadın oyuncu, 5.Ayaklı Gazete Televizyon Ödülleri’nde ise en iyi gençlik dizisi kadın oyuncusu seçilerek ödüle layık görülmüştür.
Hande Doğandemir Hangi Dizi ve ilmlerde Oynamıştır?
2015 > Racon Dizisi > canlandırdığı karakter > Yağmur
2013-2014 > Güneşi Beklerken > canlandırdığı karakter > Zeynep Yılmaz
2013 > Leyla ile Mecnun > > canlandırdığı karakter > Şans (konuk oyuncu)
2013 > Şubat > > canlandırdığı karakter > Elem (sonradan katıldı)
2012 > Böyle Bitmesi > canlandırdığı karakter > Ceylan (konuk oyuncu)
2012 > İbreti Alem > canlandırdığı karakter > İpek
2011-2012 > Sende Gitme > canlandırdığı karakter > Aslı
2010 > Keskin Bıçak > canlandırdığı karakter > Aslı Karaağaç
2009 > Kahramanlar > canlandırdığı karakter > Zeynep Kayhan

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla