Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.02.2015, 01:17   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sivilceler Hangi Dönemde Ve Neden Artar

Sivilceler Hangi Dönemde Ve Neden Artar

Özellikle ergenlik döneminde görülen sivilcelere neden olan faktörler ve sivilce oluşumunu önlemek için yapmanız gerekenler...


Dermatoloji Uzmanı Dr. Yüksel Oltulu, “Akne (sivilce); özellikle ergenlik döneminde görülen, yağ bezlerinin fazla çalışmasıyla ve yağ bezlerinin deriye açılma kanallarının tıkanmasıyla ortaya çıkan, en sık yüz, göğüs, sırt ve omuzlarda yerleşen kronik bir deri hastalığıdır” dedi.
Dr. Yüksel Oltulu, “Akneye yağ bezlerindeki sorunlar dışında derideki bakteri sayısındaki artış ve derinin kalınlaşması da yol açmaktadır. Ayrıca genetik, hormonlar, terleme, ultraviyole ve uygun olmayan temizleme, nemlendirme, makyaj da akneyi artıran nedenlerdendir. Stres ve endişe de sivilceyi artırmaktadır. Stresli bir dönem genelde öğrenciler için sınav dönemleridir. Bu dönemde sivilceler artar. Ayrıca bu dönemde sivilce ile oynama eğilimi artar. Sivilceyi sıkmak, durumu daha da kötüleştirir. Hem cilde zarar verilir hem de sivilcelerin artmasına neden olur. Sıkıldıktan sonra deride iz kalabilir ve iyileşme gecikir” diye konuştu.
Cilt düzenli yıkanmalı

Cildin, sabah ve akşam olmak üzere, günde iki defa, cildi fazla tahriş etmeden düzenli olarak yıkanması gerektiğini belirten Dr. Yüksel Oltulu, “Böylece gözenekleri tıkayan kirden kurtulmak amaçlanır. Toplumda yaygın olanın aksine, beslenmenin sivilce oluşumunda doğrudan bir etkisi olduğu kanıtlanamamıştır. Fakat meyve ve sebze ağırlıklı beslenmek faydalıdır. Çünkü bunların cilt dostu olduğu bilinmektedir. Ayrıca düzenli uyku, hormonların aktivitesini düzelttiğinden her gece en az 7 saat uyumak çok önemlidir. Sivilce tedavi edilmezse veya sivilce ile oynanıp, sıkılırsa iz bırakma eğilimi artar” şeklinde konuştu.
Uzm. Dr. Yüksel Oltulu şöyle konuştu:
“Bilinmesi gereken sivilcenin uzun süren bir hastalık olduğudur. Tedaviye geç yanıt veren bir cilt hastalığıdır. Düzenli ve sabırlı bir tedavi uygulanır. Bunun için bir cildiye uzmanına başvurmanız gerekir. Sivilce tedavisinde çok sayıda kullanılan ilaç vardır. Cildiniz ve sivilceniz için en uygun olanı, doktorunuz tarafından belirlenecektir. Yoğun sivilceli bir hastaya antibiyotik tedavisi uygulanır. 2-3 ay süren bir tedavi gerekir. Hastanın yaşı, cinsiyeti, sivilcenin türü ve şiddeti, ilaç tedavisinde göz önünde tutulacak faktörlerdir.”

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla