Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.02.2015, 22:26   #1 (permalink)
VERA
La Tahzen!
Kaybettiğin her şey başka bir surette geri döner.

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Cool Kadın Nasıl Terkedilmeli

Kadın Nasıl Terkedilmeli
Bir ilişkiyi bitirme kararı, kesinlik içermelidir; %100 eminseniz bu işe girişin, yoksa iş çok başka yerlere gidip sizi de zora sokabilir.
İlişki uzmanı Michael Myerscough, insanların ilişki sonlarında yaptıkları en büyük hatanın karmaşık mesajlar vermek olduğunu söylüyor; yani özetle, sağı solu ayrı oynamak da diyebiliriz buna. Ayrılmaya çalışıp sonrasında barışmak, tekrar denemek, -hatta dünyanın en komik şeylerinden biri olan “ara vermek”- genellikle işe yaramıyor. İşler daha da karışıyor. İlişkilerin bir aç/kapa düğmesi yok ne yazık ki. Yani aklınızı başınıza toplayarak hareket etmek gerekiyor. Buraya kadar bahsettiklerimiz, bu işin temelini oluşturuyor; şimdi, devam edelim.
Nerede konuşmalı?
Onun evinde olmasının en doğru tercih olacağını söylüyor, DSI: Date Scene Investigation adlı ilişki kitabının yazarı Ian Kerner. Böylelikle mekanı terk edebilir ve işleri uzatmayabilirsiniz. Sessiz sedasız fakat güvenli bir alan da tercih edilebilir. Konuşma sonrası kendisiyle baş başa kalması da yardımcı olacaktır. Önemli olan ilginizi dağıtacak, konuşmayı bölecek bir şey olmaması… Konuşurken ona odaklanın; bu konuşmanın sizin için gerçekten çok önemli olduğunu ve cümlelerinizi doğru seçmek konusunda gayretli olduğunuzu görmesi gerek.
Ne söylemeli?
Öncelikle şunu belirtmek gerek: Gereksiz konuşmalardan, başarısız olması çok muhtemel girizgahlardan kaçının. Net ve geri dönüşe mahal vermeyecek gibi konuşun. Duygusallaşacak, şaşıracak ve çok ama çok üzülecek; buna hazırlıklı olun. Elbette ki içiniz acıyacak fakat 15 dakikalığına kalbinizin odacıklarının kapılarını kilitleyin. Şunu söyleyin, bunu söyleyin gibi nasihatlere falan gerek yok, ilişkinizi ve ilişkinizin eksiklerini herkesten daha iyi tanıyorsunuz.
Nelerden uzak durmak gerek?
Pek çok şeyden sevgili dostlar, pek çok şeyden…
Mesela, sakın ola başkalarından bahsetmeyin. İkinizden başka kimsenin adı geçmemeli bu konuşmalarda. Onda memnun olmadığınız şeyleri listelemeye kalkmayın. “Şunu sevmiyorum, şu beni memnun etmiyor, şu davranışın beni üzüyor” gibi cümleler hem kalp kırıcıdır, hem de işleri daha da karmaşıklaştırır. Yani işinizi kişiselleştirmeyin; bu ilişkinizin başarısızlığı ile alakalı, sizin ya da onun başarısızlığı değil. Hele ki “Sorun sen değilsin, benim!” saçmalığına hiç girmeyin; bu bir yandan yardım beklediğiniz ve kendinizden bile vazgeçtiğiniz anlamına gelir kadınların gözünde. “Arkadaş kalalım” cümlesi ise ayrı bir sorun yumağıdır. İlişki sonrası arkadaşlıklar, öyle beş dakikada oluveren şeyler değillerdir. Zaman bırakın… En önemli noktayı sona sakladık: Sakın ola, vedalaşırken birbirinize uzun uzun sarılmayın. Öpüşmeyin.

__________________
“вυdα вιr ιмтιнαɴ..” de,ɢeç…
''ηαšïp''
VERA isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla