Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.02.2015, 01:47   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kalori yakan 9 yiyecek

Kalori yakan 9 yiyecek

Yumurta


Kaliteli bir protein kaynağı olan yumurta, vücudun ihtiyacı olan 9 temel amino asit içerir. Yapılan sağlık araştırmalarında kahvaltıda yumurta tüketen kişilerin daha uzun süre tok kaldıkları, günlük kalori alımlarının azaldığı ve daha kolay kilo verdikleri ortaya çıkarıldı. Ayrıca protein yönünden zengin bir kahvaltı yapan kişilerin iştahlarında gün içinde azalma olduğu da gözlemlendi.

Tarçın
Yağ yakıcı bir baharat olan tarçın, metabolizmayı hızlandırır. Vücutta glikoz emilimini önleyen tarçın, kanda şekerini düşürür. İltihap önleyici özelliği olan bu baharat, obeziteyi de engeller. Kan şekerini dengede tutan tarçını sütle ya da kahvenizin içine ekleyerek tüketebilirsiniz. Kan şekerinizi kontrol altına alan tarçın aynı zamanda açlık krizlerini de önler.


Zencefil
Soğuk algınlığı hastalıklarına doğal bir ilaç olan zencefilin iltihap önleyici özelliği vardır. Zencefil; açlığı bastırır, yağ yakımını hızlandırır ve mide bulantısı, hazımsızlık, gaz, gastrit gibi sindirim sistemi problemleri için doğal bir ilaçtır.


Avokado
Avokado; iltihap önleyici sağlıklı yağlar, protein ve yüksek miktarda lif içeren bir besindir. Tekli doymamış yağ asitleri ve oleik asit içeren avokado yağı, tokluk hissini artırır. Tekli doymamış yağ asidi yönünden zengin olan bir diyet listesi, karın yağlanmasının da önüne geçer.



Kinoa


Gluten içermeyen kinoa, magnezyum yönünden zengindir. Kinoa, enerji verir ve kan şekerini kontrol altına alır. Glutensiz bir tahıl olan kinoanın Milan Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada tokluk hissi yarattığı da ortaya çıkarıldı.


Chia tohumu
Güney Amerika'da ve daha pek çok farklık kültürde doğal bir ilaç olarak kullanılan Chia tohumu, obezite, diyabet ve kardiyovasküler hastalıklarla mücadele ediyor. İltihap önleyici yağlar, protein ve lif içeren Chia tohumu, uzun süre tokluk sağlar. 1 yemek kaşığı ciha tohumu; 2 buçuk miligram omega 3 yağ asitleri, 4.5 gram lif ve 3 gram protein içerir.


Acı kırmızı biber


Kırmızı biberin içindeki kapsaisin (acı biberin, acı olmasını sağlayan madde), sinir sistemini tetikleyerek yağ yakımını artırır ve metabolizmanın hızlanmasını sağlar. Sinir sistemi aktive olduğunda katekolamin diye bilinen hormonlar devreye girer ve kan dolaşımı hızlanır. Kırmızı biber yedikten 20 dakika sonra yağ yakımı hzılanır ve metabolizmanız harekete geçer.


Yeşil çay
Yeşil çay, yağ yakımı ve kilo verme konusunda oldukça etkili bir çaydır. Metabolizmayı hızlandıran yeşil çay, sinir sistemini tetikleyerek yağ yakımını da artırır ve kilo vermeyi kolaylaştırır. Yeşil çayın içerisindeki kateşin adlı madde açlık hormonunu dengede tutar. Yeşil çayın ayrıca prebiyotik özelliği de vardır.


Kırmızı meyveler
Çilek, yaban mersini ve karadut gibi kırmızı meyveler, kalp sağlığını korur ve kardiyovasküler hastalıkları önler. Yapılan araştırmalarda kırmızı meyvelerin, vücutta yağ birikimini engellediği, kilo alımını önlediği, iltihap önleyici olduğu ve diyabetik problemlerin önüne geçtiği ortaya çıkarıldı.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla