Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.02.2015, 14:50   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kurabiye Canavarı Tarifi

Kurabiye Canavarı Tarifi
1 bardak süt
2 kaşık kakao
1/4 bardak sıvı yağ
2 bardak un
1 tutam tuz
1 yumurta
1 kabartma tozu
1/2 bardak toz şeker
Süslemesi için gereken malzemeler
1 bardak hindistan cevizi
Krem şanti
Mavi gıda boyası
Kakaolu bisküvi
Yapılışı:
Kek malzemelerimizi derin bir kapta karıştırın ve mikser yardımıyla çırpın. Hamurumuzu küçük kağıt kek kalıplarına dökün ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırınınızda 25-30 dakika pişirin. Üzerleri kızaran keklerimizi soğumaya bırakın.
Şimdi süslemek için hazırladığımız malzemelerimize geçelim. Bir çay bardağının yarısına kadar su doldurun ve mavi gıda boyasından bir çay kaşığını suyun içine ekleyin ve iyice karıştırın. Rengin koyulaşmasını istiyorsanız biraz daha ekleyebilirsiniz. Hindistancevizleri ile bu karışımı iyice karıştırın.
Önceden hazırladığınız krem şantinizi ve soğuyan keklerinizi yanınıza alın. Keklerin üst kısmından hafif bir kesik atın şimdi önce krem şanti ile kekin üst kısmını iyice kaplayın ve ardından hazırladığınız mavi hindistancevizleri ile krem şanti görünmeyecek şekilde kapatın.
Kekin kestiğiniz kısmına hazır aldığınız hanımeller tarzındaki kurabiyeyi yerleştirin. Eğer hazır pasta süsü aldıysanız o süslerle almadıysanız kurabiye kırıntıları ile kurabiyenize resimdeki gibi göz şekli yapın ve ikram edin.
Afiyet olsun.

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla