Konu: Beyaz Çay
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.02.2015, 01:05   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Beyaz Çay

Beyaz Çay

Çay tiryakilerince, Türkiye'de olduğu gibi dünya'da da siyah çay ve yeşil çay tanınır, oolong çayının ise görülmese de bir duyulmuşluğu vardır. Beyaz çay ise pek değil neredeyse hiç bilinmeyeni. İlk duyanlarda önce bir inanmamazlık sonra bir hayret uyanmaktadır. Siyah, yeşil, oolong ve beyaz çay çeşitleri arasında en esrarengizi en bilinmeyeni beyaz çay desek yeridir. Bu arada beyaz çayın dem renginin de diğerlerinden farklı olduğunu söylemeye gerek yok tabi..

Beyaz çayı bilen ve hala kullanmakta olan tüketicilerinde hala bir teredüt var, beyaz çayı içecekmiyim, yüzümemi süreceğim, yoksa tedavi içinmi kullanacağım?

Doğrusu üç soruya da evet cevabı vermek mümkün. Bu arada kozmetikçileri beyaz çay kullandıkları losyon ve banyo ürünleri 2002 yılından bu yana satış raflarında yerini almaya başladı.

Beyaz çay geleneksel olarak Çin'in Fujian bölgesinde yetiştirimektedir. Çin'in diğer bölgelerinde rastlanmıyor. Çok ender olarak Hindistan'ın bazı bölgelerinde ve Seylanda üretimi var. 1100 yılında İmparator Hui Tsung zamanından beri biliniyor ve sadece imparator ve yakınları için özel olarak üretiliyordu. İmparator için beyaz çay içme keyfi Moğolların sarayını işgal ederken bile bozulmayacak kadar önemliydi.

Dünyada yıllık beyaz çay üretimi 2.000 ton civarlarında olup siyah çay üretiminin karşısında ancak %0.1 lik bir bölümüne tekabül etmektedir. Bu üretiminde %90'lık kısmı Çin'de gerçekleşmektedir. Beyaz Çay Çin'in Fuding, Zhenghe, Jianyang, and Songxi of Fujian Provincebölgelerinde üretilmektedir. (18)

Mevcut üretici ülkeler arasında Çin, Hindistan, Kenya, Sri Lanka ve Viet Nam gelmektedir. (8)

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla