Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.03.2015, 15:43   #15 (permalink)
Aytaşı
Özel Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Gürbüz Çocuklar Ordusu

"Vatan sevgisi imandandır" hadisi şerifine göre vatan iman ile muhafaza edilir,şehitlik iman ile olur,Allah için savaşa katılmak iman ile olur...

İmanda helal lokma ile muhafaza edilir.Haram yiyen,içen haram icraatlerden kendini alamaz.Haram işleyen vücutda iman muhafaza edilemez.Helal yiyen nuru bulur,imanla dolar,haram yiyen narı bulur,ateşe layık olur...

Mevlâna Celaleddin Rumî Hazretleri Mesnevi-i Şerif’te beyan buyurmuştur ki:

İnsanın ruhunu emziren iki ana vardır:

Melek ve şeytan… Elbette meleğin de şeytanın da sütü olmaz. Bundan maksat, onların vasfına uygun olan sıfatlardır ve mecazidir.

Melek kimin ruhunu emzirirse, o helâl kazanca ulaşır. Şehvet ve gazap gibi hayvanî kuvvetleri takviye eden gıdayı emziren de şeytandır. Gazap geldiğinde, mümin insanın aklının üçte ikisi gider.

Gıdası haram olanın ameli çirkin olur. Kimin ruhunu da melek emzirir ve kalbine yoldaş olursa, o kimse ibadet ve taata ulaşır, halim-selim olur adeta melekleşir.

Şeytan kimi emzirirse, isyana, harama, günaha, şehvet ve gazaba, haram lokmaya doğru meyleder.

Şunu unutmamalıdır ki, bir kimse nefsanî hazlara kapılarak isyan ve günahtan hoşlanıyorsa, kendinde olumsuz değişiklikler görüyorsa, bedenine haramı katıp katmadığını araştırmalıdır.

Haram lokma yendiği dakikada melek ilhamını keser. Rahmanî feyz ve bereket kalbe inmez. Böylece o kimsenin sıfatı değişir. ilhamını keser. Rahmanî feyz ve bereket kalbe inmez. Böylece o kimsenin sıfatı değişir.

Yani bu değişim gencini,yaşlısını,çocuğunu,kadınını,erkeğini ayırmaksızın olur.

Sıfatlar değişincede durum bulunduğumuz durumdan ibaret olur...

Helali,haramı bilip,seçmek,ayırmak vücudumuzdan uzak tutabilmek dilegiyle...

Aytaşı isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla