Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.03.2015, 15:42   #2 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir?

Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir?

soğuk algınlığı ve gribin bir belirtisi olarak ortaya çıkan boğaz ağrısını hafifletmek için bazı doğal yöntemleri kullanabilirsiniz. Ancak soğuk algınlığı nedeniyle oluşmayan bakteriyel enfeksiyonlar antibiyotik tedavisi gerektirebilir. Acı biber, elma sirkesi, tuzlu su gargarası, adaçayı gibi doğal yöntemler genellikle 1-2 saate boğazı yumuşatır ve ağrıyı hafifletir. Tüm önlemlere rağmen 7-10 gün içinde bir iyileşme göremiyorsanız bir doktora gitmeniz tavsiye edilir.



Tuzlu Su Gargarası: 250 ml ılık suya 5 gram (1 çay kaşığı) tuz atın. Bu karışımla gün içinde düzenli olarak gargara yaparak şişliği ve ağrıyı hafifletebilirsiniz. Burun akıntınız varsa gargarayı sıklaştırabilirsiniz.

Acı Biber Gargarası: Arnavut biberi tozu, toz acı biber ya da pul biber kullanarak hazırlayacağınız gargara ile boğaz ağrılarını hafifletebilirsiniz. 250 ml’lik bir şişe suya bir çay kaşığı seçtiğiniz biberi atarak iyice karıştırın. Bu suyu gün içinde sık sık gargara yapmak için kullanın. Diliniz biraz yanabilir ancak boğazınız kısa sürede yumuşayacaktır.

Elma Sirkesi Gargarası: 2 yemek kaşığı elma sirkesine 2 çay kaşığı bal, 5-10 damla limon suyu ve yarım bardak ılık su ekleyerek iyice karıştırın.

Boğaz şişliğine ve ağrısına karşı günde 4-5 kez hazırlayacağınız bu karışımla gargara yapabilirsiniz.

Bitki Çayları: Adaçayı, zencefil çayı, nane çayı gibi bitki çayları boğaz ağrısını hafifletir ve kuruyan boğazı yumuşatır. Bu çaylara bal ekleyerek daha etkili olmalarını sağlayabilirsiniz.

Buhar Cihazı: Eğer bulunduğunuz ortamdaki hava çok kurursa boğaz ağrınız artabilir. Buhar cihazı kullanmak bu kuruluğa bağlı ağrıyı hafifletecektir. Daha basit bir çözüm için kalorifer peteklerinin üstüne yarım kase su koyabilirsiniz. Havayı nemlendirmek için diğer bir seçenek ise kaynattığınız suyu geniş bir tavaya koyarak bulunduğunuz ortama yerleştirmektir.

Boğaz Pastilleri: Reçetesiz pastiller boğazınızı yumuşatabilir ancak bunların etkisinin geçici olduğunu unutmayın.

Sigara: Boğazınız ağrırken kesinlikle sigara içmeyin ve sigara içilen ortamda bulunmayın. Oturduğunuz odayı sık sık havalandırın.


Konu EbruLi tarafından (05.02.2016 Saat 00:09 ) değiştirilmiştir.
DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla