Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.03.2015, 18:57   #12 (permalink)
semragül
Ne mutlu eğri zamanda,
Doğru yerde durabilene.

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Önce erkekçi kafalar değişecek

Alıntı:
CalmSea Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tesekkur ederim cevaplarin icin. Bende birseyi belirteyim sana kadinlari kimse ikinci sinif vatandas olarak gormuyor.

Erkeklerin suclandigi tum durumun ozetinide yapayim. Erkekler yetistirilirken simartilarak yetistirilir. Anneleri tarafindan uzerine titreyerek. Erkektir ne yapsa yeridir mantigiyla. Bu lafi soyleyende annelerdir. Bir erkegi yetistiren bayan erkege bu lafi soyleyecegine yanlisi dogruyu duzgun gosterse yeri geldiginde evladina bir tokat atmasini bilse bu durum o kadar cok olmazdi. Bayanlarin evlatlarini yetistirememe durumu bile suclusu erkek yapiliyor.
Ikinci nokta kiyafet drgistirir gibi kolundaki erkegi degistiren bayan bir erkekte ppsikolojik bozukluga sebep olabilir. Hayatina boyle kadinlar denk gelen erkeklerin bayanlara bakis acisida degisir. Ancak bayanlar bunuda dile getirmez bunun yuzunden psikolojisi bozulan erkege yuklenirler.

Yani her yazida her birseyde erkeklere yuklenilmesi tamamen hatadir. kadina siddetin cok oldugu yerler dogudur. Sebebi asiretlerdir. Asiret kurallarini degistirmeye erkeginde gucu pek yetmez. Kucuk yasta evlilik goruldugu yer dogudur. Simdi siz komple doguya yukleniyorsunuz. Bu ulkede fuhusun tacizin en fazla oldugu yerlerde batidir. Ne batiyi izaya getirebilirsin ne dogunun fikrini degistirebilirsin.

Benim asil kizdigim nokta tum herseyde erkeklerin suclu gosterilmesi. Kadinlar hepmi masum yani?

Bu ulkede dogru kadina siddet orani cok yuksektir. Bu ulkede erkegin psikolojisini bozan kadin oranida yuksektir. tek sorumlu tek suclu erkek degildir.
Kadınları kimse ikinci sınıf vatandaş olarak görmüyor konusundaki düşüncene katılmıyorum.Konudaki sözler,herhangi bir zamanda,herhangi bir yerde,genellikle yetkili kişilerin ettiği kadını aşağılayıcı sözlere yönelik tepki sözleridir.Aklı olan hiç kimse etki olmadan tepki göstermez.

Erkeklerin yetiştirilirken şımarık yetiştirildikleri doğrudur.Bir erkeği yetiştirilmesinde sadece anneyi sorumlu tutmak,babayı bu görevden soyutlamak mantıklı gelmiyor bana.Ortada bir suç varsa anne ve baba eşit derecede suçludur.

Tüm kadınların sütten çıkmış ak kaşık oldukları gibi ne bir düşüncem,nede iddiam oldu bugüne kadar.Kıyafet değiştirir gibi erkek değiştiren kadınların arkasında olmadım,olmam da.Erkeğin kötüsü olduğu gibi kadınında kötüsü var.Kıyafet değiştirir gibi erkek değiştiren kadın vardır ama kıyafet değiştirir gibi kadın değiştiren erkek sayısı onlardan daha az değildir.Burada önemli olan kötülere alet olmamak,birlikte olacağımız kişileri,doğru kişiler arasından seçmeyi bilmek.Bunu becerebildiğimiz sürece herhangi bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum.

Bu ülkede fuhuşun en çok olduğu bölge batıdır konusunda yapılmış bir istatistik varmı elinde bilmiyorum.Böyle bir iddiada bulunmanı batıda yaşayan kadınlara yapılmış bir haksızlık olarak görüyorum.Kadın fuhuşu tek başına yapmıyor,hatırlatırım partneri bir Erkek.Fuhuşta bile erkeğin suç ortaklığı var ki benim konum bu değil.Fuhuşu savunuyor değilim yanlış anlaşılmalara sebep olmak istemem.

Açtığım konuda,ne batıyı,nede doğuyu baz alarak yazılmış hiçbir söz yok,onun için sadece doğuya yüklendiğim konusundaki iddian doğru değil.Senin tüm karamsarlığına rağmen ben insanların değişebileceğine inanıyorum,yeterki istesinler.

Önceki yorumumda da belirttiğim gibi,kimse en azından ben,tüm erkekleri suçlamıyorum.Ağzından çıkanı kulağı duymayan,eline geçen her fırsatta kadını aşağılayan,kadınları kendi düşünce tarzlarına göre dizayn etmek isteyen erkeklerdir suçladıklarım.

Benim için bu konuda yapabileceğim yorum bu kadardır.Dilimin döndüğünce anlatabildiğim düşüncelerim bunlar.Kabul görür veya görmez bilmiyorum.Kabul görürse sevinirim, kabul görmese üzülmem,kendi doğrularımla bildiğim yolda yürürüm.

Konuma yaptığın yorumlar için teşekkür ederim.Kal sağlıcakla.

__________________
semragül isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla