Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.04.2015, 16:30   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yağ Yakan Besinler Nelerdir?

Yağ Yakan Besinler Nelerdir?



Vücudumuzun yağ depolaması sebeplerinin başında, metabolizmamızın yaktığından daha fazla kalori alımı gelmektedir. Alınan kalori miktarının düşürülmesi uygun olacaktır; ama sorunu temelden çözmek için metabolizmayı hızlandırıcı ve yağ yakmaya yardımcı besinlerin tüketilmesi, çok etkili sonuçlar almamızı sağlayacaktır.

Yağ yakmayı kolaylaştırıcı ve metabolizmayı hızlandırıcı besinler, normalde günlük harcadığımız kalori miktarını yükseltmektedir. Metabolizmamızın hızlanması demek bize günlük olarak en az 200- 250 kalori avantaj sağlanması demektir. Her zaman aldığımız kaloriyi alarak, hiçbir şey yapmadan sadece önerilen gıdaları yememiz bile belli oranda kilo vermeye ve yağ yakmaya başlamamıza yardımcı olacaktır. Bu gıdaları tüketerek ve günlük kalori alımımıza biraz daha özen göstererek kilo vermeye başlamak moralimizi oldukça düzeltecektir.

Yapılan en hatalı davranışlardan biride, günlük aldığımız kaloriyi aniden düşürmektir. Düşük kalori odaklı beslenme, metabolizmamızı yavaşlatarak vücudumuzun açlık moduna geçmesine sebep olur. Bu durumda vücudumuz, alınan kalorileri daha çok emmeye başlar, yağ depolar ve daha az kalori yakar.

Şimdi sizlerle metabolizmayı hızlandıran ve vücuttaki yağın yakılmasını sağlayan besinler nelerdir ve bu besinlerin özellikleri nedir, bunu paylaşacağız.

Yağ Yakıcı Özelliği Olan Besinler

Keten tohumu- Balıklarda bulunan omega yağ asitleri, keten tohumunda da vardır ve vücuttaki yağları yakmakla birlikte, yağların vücutta depolanmasını da engeller.

Zeytinyağı- Yağın vücuttan atılmasına ve yakılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda kötü kolesterol seviyesinin düşmesini sağlamaktadır.

Portakal-greyfurt-limon- Bu C vitamini açısından çok zengin gıdalar, vücuttaki yağın hızla çözülmesini ve kolayca vücuttan atılmasını sağlar.

Somon Ve Diğer Balıklar- Somonun etkisi daha fazla olmakla birlikte her cins balıkta bulunan omega yağ asitleri sayesinde, vücuttaki yağlar yakılır ve vücutta depolanması engellenir.

Metabolizmayı Hızlandıran Besinler

Kırmızıbiber- Acı veya tatlı olabilir özellikle büyük ve etli olan kırmızı biberlerin içeriğindeki capsaicin adlı madde, metabolizmayı hızlandıran ve kanda bulunan kötü yağın atılmasına yardımcı olan bir maddedir.

Zencefil- Zencefil taze veya kuru halde tüketilebilir. Kan damarlarımızın genişlemesini metabolizmamızın hızlanmasını belli oranda yardımcı olur. Bu anlamda zencefilin bağışıklık sistemimiz için de oldukça yararlı olduğu bilinmektedir.

Yeşil çay- Vücuttaki abdominal yağların yakılmasında uyarıcı etki eden yeşil çay, aynı zamanda metabolizmamızı da hızlandırarak kilo vermemizde ve yağların yakımında ciddi rol oynamaktadır. Yeşil çayın faydalarını tam olarak görebilmek için günde en az iki fincan içilmesi önerilmektedir.

Sarımsak- Çok güçlü bir antioksidan olan ve metabolizmayı düzenleyen sarımsak vücudumuzdaki insülin direncini dengeler. Bu sayede tokluk hissini daha uzun süre koruyabiliriz.

Yumurta- B12 vitamini bakımından oldukça zengin bir besindir yumurta. Metabolizmayı hızlandırıcı ve yağ çözülmesini sağlayıcı etkileri vardır.

Kilo Vermede Ve Yağ Yakımında Yardımcı Diğer Besinler

Yulaf, ceviz, bal, tarçın, sirke ve yeşil mercimek içerikleri açısından yağ yakma özellikleri olmasa da, insülin direncini ayarladıkları, tokluk hissi vermeleri ve vücuttan nitrik oksit atımını sağladıkları için, beslenmemizde sık sık yer vermemiz önerilen besinler arasındadır.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla