Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.04.2015, 21:42   #1 (permalink)
Şekerpare
Adamlıktır, Hergün Aynı Kadını Sevmek ...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Vazelin Kullanmak İçin 8 Neden

Vazelin Kullanmak İçin 8 Neden


Jennifer Aniston’nın her gece yatmadan önce, kırışıklıkları ve ince çizgileri önlemek için gözlerinin altına vazelin uyguladığını biliyor muydunuz? Çok da sıcak bakmadığım, vazelin’e gereken önemi çok geç verenlerdenim. Halbuki bir kutu vazelin varsa elinizde, neredeyse yapamayacağınız şey yok. Faydaları saymakla bitmeyecek cinsten. Yoğun formu sebebiyle de aldığınız 1 kutu vazelini, oldukça uzun bir süre kullanabiliyorsunuz. Bu yazıdaysa muhtemelen bildiğiniz vazelinin en çok kullandığımız konulardından bahsetmeyeceğim. Bildiklerimizin yanına, “burada da mı kullanılıyormuş” diyeceğiniz türden “8 neden” den bahsetmek istiyorum.

1) Vazelin ile allık yapın




Vazelin, özelliği gereği parlak bir yapıya sahip ve yine özelliği gereği, nemlendiriyor ve vücutta uzun süre kalıyor. İşte size, bu 3 özelliğini de maksimum faydaya çevirebileceğiniz bir alan. Toz allığı bir miktarı vazelin ile karıştırın. Bu karışımı da, tıpkı allık gibi kullanın. Hem doğal, hem ön plana çıkarılmış elmacık kemiklerine kavuşun. Üstelik yüzünüzde diğer duruma göre oldukça uzun süre kalacaktır.

2) Vazelini dudaklarınızda kullanın






“Petroleum jelly” yani, vazelin’i benim en çok kullandığım yer dudaklarım. Dudaklarınıza vazelin sürün ve diş fırçasıyla fırçalayın. Kötü deriden arındırılmış, nemlendirilmiş dudaklara kavuşacağınızı rahatlıkla söyleyebilirim. Ayrıca şunu da yapabilirsiniz, yatmadan önce dudaklarınıza vazelin sürün. Sabah dudaklarınızdaki etkiye inanamayacaksınız. Kış için de harika bir dudak nemlendiricisi ayrıca.

3) Vazelini makyaj temizlemek için kullanın




İnatçı makyajı, cildinize zarar vermeden çıkarmanın en iyi yolu vazelin kullanmaktan geçiyor. Ayrıca Jennifer Aniston dan ilham alıp tüm göz çevrenizi vazelin ile nemlendirip yatmayı deneyebilirsiniz.

4) Vazelini kaş ve kirpiklerinizde kullanın




Kaş ve kirpik fırçanıza bir miktar vazelin sürün ardından bunlarla kirpik ve kaşlarınızı tarayın. Kirpik ve kaşlarınızı nemlendirip, besleyeceği gibi aynı zamanda örneğin, inatçı kaşlarınızı düzeltmek ve istediğiniz gibi durmasını sağlamak içinde size yardımcı olacaktır.

5) Vazelini parfüm ile birlikte kullanın




Herkesin en çok bildiği, benimde kullanmaktan hiç vazgeçmediğim bir vazelin kullanma durumu daha. Vücudunuzda parfümü sıkacağınız noktalara bir miktar vazelin sürün. Bu, parfümün daha uzun süre vücudunuzda kalıcı olmasını sağlayacaktır.


6) Vazelini ayak bakımınızda kullanın




Ayaklarının, yumuşacık olmasını hangi kadın istemez ki. Öyleyse size vazelinle uygulayabileceğiniz bir yöntemden bahsetmek istiyorum. Gece yine yatmadan önce, vazelini ayaklarınıza sürüyorsunuz. Sonrasında ayaklarınızı önce şeffaf folyo kaplayın ve üzerine çorabınızı giyin. Sabah kalktığınızda, yumuşacık ayaklara sahip olacaksınız.


7) Vazelini açılmayan oje kapaklarınız için kullanın




Güzellik ile ilgili “neden” lerden sonra bir kaç tane de yaşam içerisinden örnekler vereyim. Mesela, açılmamakta inat eden oje kapaklarınızı, kapatmadan önce bir miktar vazelin sürerseniz, bir sonraki sefer aynı sorunu yaşamazsınız.


8) Vazelini ayakkabı bakımınız için kullanın




Son olarak, hiç denemediğim oldukça pratik bulduğum bir yöntemden bahsetmek istiyorum. Ayakkabılarınızda, (özellikle rugan deri) sürtünmeden dolayı oluşmuş çizikleri vazelinin çıkardığını söylüyorlar. Vazelin’nin deri ayakkabılarda oluşan çatlak ve çizgileri minimuma indirmek konusunda etkisi olduğunu biliyordum ama bunu ilk defa duydum. Haydi bunu da deneyelim, ve böylece doğruluğunu test etmiş olalım. Son olarak, ilk defa aldığınız sert derili ayakkabınızı biraz yumuşatmak için yine vazelinden yardım alabilirsiniz.

Alıntıdır.

__________________
Ben Hayalperest Değilim,
İnanmazsanız Evdeki Dinozoruma Sorun.

Konu Şekerpare tarafından (17.04.2015 Saat 22:02 ) değiştirilmiştir.
Şekerpare isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla