Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.04.2015, 08:22   #1 (permalink)
Cohen
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sophie Turner Kimdir, Sophie Turner Biyografisi

Sophie Turner Kimdir, Sophie Turner Biyografisi


Sophie Turner (d. 21 Şubat 1996), İngiliz televizyon ve sinema aktrisi. HBO kanalında yayınlanan Taht Oyunları (Game of Thrones) dizisindeki "Sansa Stark" karakteri ile tanınmıştır.

İlk yıllar
Sophie Turner 21 Şubat 1996 yılında İngiltere'nin Northampton şehrinde dünyaya geldi. İki yaşındayken ailesi ile birlikte Warwick şehrine taşındı. On bir yaşına kadar Warwick Hazırlık Okulunda okuduktan sonra King's Lisesi'ne devam etti. Turner on üç yaşından beri tiyatro şirketi Playbox Theatre Company'nin bir üyesidir.
Oyunculuk kariyeri
Sophie Turner 2011 yılından beri HBO'nun fantastik dizisi Game of Thrones dizisinde soylu bir aileden gelen duygusal ve hayalperest genç kız Sansa Stark karakterini canlandırmaktadır.

Sansa Stark karakteri'nin tipik özellikleri olan kızıl saç ve mavi gözlere sahip olmasından dolayı drama öğretmeni bu rol için onu teşvik etti. Ayrıca, bu onun televizyon karşısındaki ilk rolü oldu.
2013 yılında Catherine MacPhail'in aynı adlı romanından uyarlanan gerilim filmi Another Me filminde Jonathan Rhys Meyers ile başrol oynadı. Mart 2013'de televizyon filmi The Thirteenth Tale 'de Adeline karakterini oynadı ve Barely Lethal adlı Komedi filminde rol aldı. Ayrıca, George R. R. Martin'in Tehlikeli Kadınlar antoloji kitabından uyarlanan Lev Grossman'ın The Girl in the Mirror adlı sesli kaydında yer aldı.

2012 yılında Screen Actors Guild Awards ödüllerinde Grup Olarak En İyi Performans dalında Game of Thrones dizisinden aday gösterildi. 2013'de ise Genç Artist Ödülleri'nde dizi kategorisinde En İyi Yardımcı Genç Oyuncu olarak HBO tarafından aday gösterildi.
Kişisel hayatı
Turner, Game of Thrones'ın seçmeleri sırasında tanıştığı, dizide kız kardeşi Arya Stark karakterini canlandıran Maisie Williams ile gerçek bir dostlukları olduğunu ifade etmiştir. Ayrıca, Game of Thrones dizisinde oynadığı Sansa Stark'ın "Lady" adlı kurdu'nun gerçek hayatta da Zunni adıyla sahibidir.

Filmografi

2013 Another me Fay
2013 The Thirteenth Tale Adeline Televizyon filmi
2014 Barely Lethal Jay
2015 Alone Penelope Yapım aşaması

__________________
Cohen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla