Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.04.2015, 01:17   #1 (permalink)
semragül
Ne mutlu eğri zamanda,
Doğru yerde durabilene.

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Otobüste ayakta kalınca yer isteyen yaşlı tipleri

Otobüste ayakta kalınca yer isteyen yaşlı tipleri

Hepimizin başına mutlaka gelmiştir böylesi.Yaşlıca bir insan otobüste/metroda ayakta kalmıştır ve bir şekilde oturmak istiyordur.Tıpkı yer çekimi gibi,evrenin bir yasası olarak oturmak istemeyen yaşlı yoktur.En gururlusundan en ''bir kaç durak sonra inicem yavrum''una kadar tüm yaşlılar oturmak ister ve bu amaç uğrunda farklı yöntemlere başvurarak farklı kişiliklere bürünürler.İşte sizden derhal oturduğunuz yerden kalkmanızı ve ona yer vermenizi isteyen yaşlı tipleri:

İronik yaşlı

Bunlar oldukça zeki ve sarkastik yaşlılardır.Size doğru yanaşırlar ve "oturun tabi yavrum,bütün gün okulda ayakta kalıyorsunuz,sırtınızda taş taşıyorsunuz" gibi ironik cümlelerle sizi yerin dibine sokarlar. "Tamam amca/teyze gel otur hadi" derseniz bile artık çok geçtir,hayatta oturmazlar oraya.

Açık açık yer isteyen yaşlı

Bunların hiç kimseden ne korkusu ne de çekinmesi gereken bir şey vardır.Doğrudan size yaklaşırlar ve "evladım siz gençsiniz hadi bi yer ver bakalım" diyerek sizi oturduğunuz yerden kalkmaya zorlarlar.

"Şimdiki gençler de..." yaşlısı

Bu yaşlılar etraflarındaki en yaşlıca kişiyi seçerek direkt muhabbet açmaya çalışırlar.Kurdukları ilk cümle oldukça yüksek sesli olduğundan tüm otobüste duyulur ve genelde "şimdiki gençler edep adap nedir bilmiyor" tarzı bir şekilde başlar ve aynı mihvalde gelişir.

Ajitasyonun dibine vuran yaşlı

Bu yaşlılar gözlerinizin içine öyle bir bakar ki,kendinizi bakışlarıyla öyle bir hissettirir ki,size yapacak pek de bir şey kalmaz.Adeta büyülenmiş gibi kalkar ve yaşlı amcaya/teyzeye yer verirsiniz.İşin ilginç yanı ise,ayakta dururken oturmakta olan bu yaşlıya baktığınızda gözlerindeki o bakışın kaybolduğunu görmenizdir.

Küfür ettiği her halinden belli olan yaşlı

Bu yaşlılar bir köşede durur ve dua/küfür etmek arası bir yerde ağızlarını oynatırlar.Hayır bir şey yemiyorlardır ve eğer bakışlarını yakalayabilirseniz yalnızca size değil,otobüsteki/metrodaki tüm gençlere küfür etmekte olduğunu anlayabilirsiniz.

Fren yapıldığında ellerindeki poşetlerle sağa sola savrularak güçsüzlüğünü gösteren yaşlı

Adeta uçar bu yaşlılar.Kolları öylesine güçsüz ki ona mutlaka yer vermeliyim hissini yaratırlar ve aslında pek de bir seçenek bırakmazlar size.

Gururlu yaşlı

Bunlar en zorudur çünkü içten içe yer istemelerine rağmen ne yer istediklerini belli ederler ne de yer vermeye yeltendiğinizde gelip oraya otururlar.Yani işi bir yokuşa sürenlerdir bunlar.Yer verseniz olmaz,vermesiniz hiç olmaz.E napacağız biz sizinle?

Uyuyor numarası yaptığınızı düşünen yaşlı

Belki de gerçekten numara yapıyorsunuz ama bu yaşlılar için hiçbir istisna yoktur.Onlara göre otobüste uyumak imkansızdır ve eğer birileri otobüste uyuyorsa hele genç ise bu uyuyan kişi ya numara yapıyordur ya da numara yapıyordur.

Daha sık otobüs seferi koymadığı için belediyenin yetersizliğinden söz açan yaşlı

Bu yaşlılara göre evrendeki her şey yetersizdir ve acilen bir çözüm bulunmalıdır.Aynı bu şekilde,ayakta kalmalarının nedeni de belediyenin iyi çalışmamasıdır.Zaten bir dahaki seçimlerde...Böyle sürer gider yol boyunca.

Bayılma numarası yapan yaşlı

Bu seçenek birçok yaşlının ilk tercih edeceği şey değildir.Ajitasyondan küfür etmeye kadar her şey denendikten sonra hala ayakta kalınmışsa,geriye kesin sonuç verecek olan bu seçenek kalıyor.Yaşlı kişimiz kendini hafiften yere bırakıyor ve gözlerini açtığında kendini otobüsün en güzel yerinde oturur halde buluyor.

__________________
semragül isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla