Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.05.2015, 09:51   #1 (permalink)
Ada
Siyahı da Gökkuşağından Dışlamadılar mı?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni Doğum Zamanına Bebek Karar Verir

Doğum Zamanına Bebek Karar Verir

Çanakkale'de yapılacak 'Daha iyi yarınlar için pozitif doğum yürüyüşü' öncesi doğumla ilgili öneriler getirildi: Doğum şekline karar vermek her anne ve bebeğinin hakkıdır. Doğum zamanına ise bebek karar verir



Doğum zamanı bebeğin kararı
Çanakkale'de yapılacak 'Daha iyi yarınlar için pozitif doğum yürüyüşü' öncesi doğumla ilgili öneriler getirildi: Doğum şekline karar vermek her anne ve bebeğinin hakkıdır. Doğum zamanına ise bebek karar verir
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nin öncülüğünde Çanakkale'de gerçekleştirilecek olan "Daha iyi yarınlar için pozitif doğum yürüyüşü"nde doğumda kadının ve bebeğin haklarının sağlanması için önemli öneriler ve uyarılar gündeme getirilecek. Çanakkale Belediyesi, İstanbul Doğum Akademisi, Ebeler Derneği ve Çanakkale sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği'nin de destekleriyle 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü'nde, "Kadınının keyifli ve coşkulu doğumlar yapmasına engel olan uygulamalara dikkat çekmek" için düzenlendiği belirtilen yürüyüşte ev tipi doğum odalarının kurulması ve rutin uygulamaların gözden geçirilmesi gibi öneriler getirilecek.
Yürüyüş için hazırlanan açıklamada "anne ve karnındaki bebeğin hisseden, öğrenen, doğum anını kayıtlarına geçiren birey olduğu ve saygıyı hak ettiği" vurgulanarak şöyle denildi:
NEGATİF HİPNOZA SON
Şiddet ortamında doğan bebekler şiddeti normal görür. Doğum anına saygı arttığında ise bebek gibi doğumda bulunan herkes doğumu pozitif algılayacaktır. Doğum hakkında pozitif konuşmak, olumlu doğum ortamları yaratmak mecburiyetindeyiz. Sürekli riskler ve komplikasyonlar konuşulduğunda toplum olarak negatif hipnoz altında kalıyoruz. Zihnimiz negatif doğum imgeleriyle doluyken pozitif bir doğum yaşayamayız. Bunlar temizlenmeden, doğum ortamları iyileştirilmeden yapılan tüm doğumlar riskli doğum gibi algılanacak, doğumun fizyolojisi bozulacak, sağlık personeli daha müdahaleci olacaktır.

OLUMSUZ ANLATIMA SON
Doğum hastalık, gebe de hasta değildir. Tıp kadının destekçisi, rehberi ve koruyucusu olmalıdır, karar vereni değil. Doğumun sorumluluğu sadece hekimde olmamalı, ebe, anne ve baba da doğumla ilgili kararlarda tercih yapabilmeli ve sorumluluğu paylaşmalıdır. Medyada olumsuz doğum görüntüleri olmamalı, kadınlar birbirlerine olumsuz hikayeler anlatmamalı, dil'deki şiddetin farkına varılmalı. Bebeğin korkulara değil, sevgiye ve güvene ihtiyacı vardır.

ZAMANI BEBEĞİN KARARI
Kadın tıbbi müdahaleler konusunda bilgilenme, kendi tercihini ve kararını belirleme hakkına sahiptir. Doğum şekline karar vermek her anne ve bebeğinin hakkıdır. Doğum zamanına ise bebek karar verir. Doğumun saati belli değildir. Planlı yapılan sezaryen ameliyatı doğmamış bebeğin hakkına haksız müdahaledir. Rutin tıbbi müdahalelere başvurulmamalıdır. Her gebeyi aç bırakma, damar yolunu açma, epizyotomi (doğum sırasında ******l açıklığı genişleterek doğumu kolaylaştırmak için yapılan kesi) uygulama kanıta dayalı bilimsel verilerin reddettiği konulardır. Ses, gürültü, parlak ışıklar, özensiz konuşmalar, hareket özgürlüğünün kısıtlanması, mahremiyetin olmaması da doğumun fizyolojisini olumsuz etkileyen diğer nedenlerdir.

EV TİPİ DOĞUM ODALARI
Doğum sabır ve sürekli destek ister. Doğum yapan kadının yanında istediği kişi doğumhanelere alınmalıdır. Ev tipi doğum odaları yapılmalıdır. Kadının doğumda güven duyduğu ebe-hekimi seçme hakkı olmalıdır. Doğumhanede ebe sayısı artırılmalıdır. Kadınların kesintisiz destek almadan doğum yapmaları travmatik doğumlara neden olacaktır. Ebelik güçlendirilmelidir. Sağlık Bakanlığı ebeyi yardımcı personel olarak atamaktan, adlandırmaktan vazgeçmelidir.

ÜCRETSİZ eğitim
Nitelikli doğuma hazırlık eğitimleri her kadının ulaşabileceği şekilde ücretsiz olmalı, özel sağlık sigortaları eğitim ücretini karşılamalıdır.

İlk temas önemli
Sağlık sistemi bebeklere doğum sonrası rutin uygulamaları yeniden gözden geçirmelidir. Göbek temizliği, tartı, baş çevresinin ölçümü vs. acil değildir ve geciktirilmesi sorun yaratmaz. Bebeğin önceliği kokusuna ve sesine alışkın olduğu anne kucağıdır. Tıbben müdahale gerektirecek bir durum yoksa doğar doğmaz anne ile temas yaptırılmalıdır.

Ada isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla