Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.05.2015, 14:19   #1 (permalink)
Ada
Siyahı da Gökkuşağından Dışlamadılar mı?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni Pasta Tabanı Nasıl Yapılır?

Pasta Tabanı Nasıl Yapılır?



Pasta tabanı aslında bir kektir... Fransızca “bisquit” denir. Yüksekliği 0,5 cm ile 1,5 cm arası olarak değişir ve oldukça alçak olmalarından dolayı normal kabarık bir keke göre daha kısa sürede pişerler. Fırının ısısı ise yüksektir! Meyve suyu, çeşitli şuruplar veya süt, likör gibi sıvılarla ıslatıldıktan sonra üzerine çeşitli krema, çikolata ve meyveler konarak pasta yapmakta kullanılabilir. Ben lezzetlendirmek için vanilya ve portakal rendesi kullandım, yerine başka baharat veya limon kabuğu rendesi de kullanılabilir. Eminim bir sürü güzel tatlı hazırlayacaksınız bu tarifle...

Şimdiden kolay gelsin.


Malzemeler
  • 100 g tereyağı
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 150 g toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 portakal
  • 1 çay kaşığı vanilya tozu

Yapılışı

Yumurtalar, yoğurt, süt ve tereyağı 1-2 saat önce dolaptan dışarı çıkarılır ki oda sıcaklığına gelsinler. Fırın 210°C ye ısınmaya bırakılır. Portakal kabuğu rendesi, vanilya tozu, yumuşak pomat kıvamındaki tereyağı, toz şeker ile beyaz kabarık bir krema olana kadar çırpılır




Sürekli çırpmaya devam ederek karışımın içine tek tek yumurtalar kırılır ve iyice yedirilir. Bu aşamada yoğurt, süt ve sıvıyağ eklenir, karıştırmaya devam edilir. Son olarak un ve kabartma tozu elenerek bu karışıma ilave edilir.



Kek harcı önceden yağlanmış ve içinde fırın kağıdı olan tepsiye dökülür ve bir spatul ile yayılır. Hamur 1-1,5 cm yüksekliğinde olmalıdır. 8-12 dakika kadar 200°C de fırının orta kısmında pişirilir. Bir kürdan batırılarak ile pişip pişmediği kontrol edilir.

Ada isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla