Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.05.2015, 18:13   #22 (permalink)
Ada
Siyahı da Gökkuşağından Dışlamadılar mı?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ezber Bozan Öğretmenler

Alıntı:
Simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bir öğretmen adayı olarak takdir ettiğim söylenebilir. böyle öğretmenler sayesinde çökmüş eğitim sistemimize rağmen gelecek nesiller için bir nebze de olsa umutlanıyor insan.
ki zaten biz öğretmenlerin, üniversite süreçlerinde almış oldukları eğitim de bunu gerektirirken m.e.b'in yeteri denetim erki sağlamaması sonucu okullarda bu tarz eğitimler verilemiyor, bunu biraz da yata yata öğretmenlik yapan sözüm ona öğretmenlere de bağlayabiliriz.
bizlere öğrencilere mutlaka materyaller yardımıyla eğitim vermemiz öğretilirken yine eğitim sürecinde yapmamız gereken portfolyo, ölçme-değerlendirme, anket gibi eğitimi kolaylaştıracak ve bilginin daha net aktarılmasını sağlayacak yöntemlerden yeterince uzk öğretmenler olarak çıkıyoruz ortaya zira üniversitede bu gibi konuların eğitimi verilirken anlamaktan çok ezbere dayalı bir sistem dayatılıyor.
her halükarda boynumuza düşen eğitme işini bir öğretmen adayı olarak en iyi şekilde yapmak ve yaptırmak için iyi bir mücadele verdiğimi ve bunu mesleki hayatımda da geliştirebileceğimi düşünüyorum. hele bi kpss den iyi bir puan alıp atanayım da.
neyse, sonuç olarak; öğrencinin verilen eğitimi kavrayabilmesi için mutlaka somut örneklere, materyallere baş vurulmalı, öğrencileri konuşturacak yöntemler seçilmelidir. bunların yanısıra anlatılacak konuya uygun fıkralar, hikayeler mutlaka kullanılmalıdır; zira bu tarz şeyler konunun akılda kalma süresini fazlasıyla uzatmaktadır.
amma gaza geldim he!
Valla bekliyordum böyle bi yorum
Sistem kötü gerçekten ama böyle öğretmenler görünce bîr yanıyor geleceğe benimde öğretmen adayı arkadaşlarım var ve inanılmaz fikirler çıkartıyorlar kutsal meslek

Ada isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla