Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.05.2015, 09:13   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Doğasıyla Herkesi Kendine Hayran Bırakan İlçe; Fethiye

Doğasıyla Herkesi Kendine Hayran Bırakan İlçe; Fethiye



Fethiye, Muğla’nın yüz ölçümü bakımından en büyük ilçesidir. Akdeniz iklimi ve geniş ormanlık alanları sayesinde, yoğun yağış almaktadır. Bağlı olduğu Muğla’ya 130km mesafede ve Antalya’ya daha yakın bir konumdadır. Hava yolu ulaşımı açısından Fethiye’ye Antalya üzerinden gitmek daha kolaydır. Tarihinde adı Meğri olarak geçer. Meğri, Rumca’da Uzak Şehir anlamına gelmektedir. Turizm açısından diğer turistlik alanlardan farklı özelliklere sahiptir. Temiz havası ve eşsiz doğası sayesinde, deniz ve paraşüt sporcularına ev sahipliği yapmaktadır.

Fethiye ve Tarih

İlk bilinen antik kentlerden Telmessos’a ev sahipliği yapan Fethiye, Persler’e, İskender’e ve Romalıların kontrolleri altına girdi. Oldukça geniş sahil ve liman olarak kullanılan koylara sahip olan fethiye, milattan önceki zamanlarda birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. O günlerden kalan tarihi eserler sayesinde, bu anlaşılmaktadır. Roma ve Bizans egemenlikleri sonunda 13. yüzyılda Menteşeoğulları hakimiyetine girdi. 15. yüzyılın ilk yarısında Osmanlı egemenliğine katılarak Meğri adını aldı. 1914 yılında uçak kazası sebebiyle şehit olan Fethi bey anısına adı Fethiye olarak değiştirildi. 1919-1920 yılları arasında İtalyan işgali ile yüzleşen Fethiye, birçok tarihi eserini kaybetti. Jeolojik yapısı bakımından hareketli olan bölgede, geçmişte birçok büyük deprem yaşanmış, bu depremlerde de tarihi eserlerin birçoğu yok olmuştur.

Fethiye’de Turizm

Yerli ve yabancı turistlerin, ülkemizde en çok ilgisi çeken yerlerden birisidir. Özellikle yaz sporlarına meraklı olanların tek adresi Fethiye’dir. Tatil için gelenlerin gözünden kaçamayacak kadar büyük olan ve deniz kıyısında bulunan Babadağ, rüzgar ve paraşüt sporlarının merkezi gibidir. Deniz tatili için eşsiz ve ünlü plajları, doğa harikası Ölü Deniz, Kelebekler Vadisi ve Saklı Kent Kanyonu en popüler turizm alanlarındandır. Fethiye’ye çok yakın olarak Dalyan ve Dalaman’daki tarihi antik kent ve mezar gezilerini, aynı gün içerisinde yapabilmeniz mümkündür. Doğa yürüyüşü severlerin “Dünyanın en iyi parkuru” olarak adlandırdıkları Likya doğa yürüyüşü, rüzgar sörfü, tekne turları ve dalış turizmine uygun alanları ile görülmeye değer bir belde. Tekne turları ile Fethiye dışındaki koylardan 12 adet görmeniz, bu koylarda yüzmeniz ve dalış sporu yapmanız da

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla