Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.01.2013, 13:26   #1 (permalink)
Hüma
Yazmak kesmez oldu artık,
Şiir yaşıyorum ben.
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Diyet Yapmadan Kilo Verilir mi?

Bazen basit ve küçük değişimler büyük ödüller getirir.
Şekerli bir içecek yerine soda ya da sıfır kalorili maden suyu tüketin, böylece 10 çay kaşığı şekerden kaçınmış olursunuz. Lezzet için limon, nane ya da donmuş çilek ekleyin ve keyfini çıkarın.
Gazlı içeceklerdeki sıvı şeker, vücudun normal doyma sinyalini atlatabiliyor gibi görünmektedir. Bir çalışmada günlük olarak jel dolgulu şekerlerden alınan fazladan 450 kalori, gazlı içeceklerden alınanlarla karşılaştırmıştır. Şeker tüketenler farkında olmadan toplamda daha az kalori alırken gazlı içecek içenler daha fazla kalori almıştır. Dört haftada 1,2 kilo almışlardır.
Alkol içilen özel günlerde, ilk kadehin ardından doğrudan başka bir kokteyle, biraya ya da şaraba geçmek yerine alkol içermeyen, maden suyu gibi düşük kalorili bir içecekle devam edin. Alkolün her gramındaki kalori miktarı (7) karbonhidratlardakinden (4) ya da proteindekinden (4) daha fazladır. Ayrıca azminizi kaybederek cips, fıstık ya da normalde kısıtladığınız diğer yiyecekleri bilinçsizce yemenize yol açabilir.Yeşil çay içmek aynı zamanda iyi bir kilo verme stratejisi de olabilir Bazı çalışmalar vücudun kalori yakma mekanizmasını, muhtemelen kateşin denilen fitokimyasalların etkisi sayesinde, geçici olarak hızlandırabildiğini ileri sürmüştür. En azından bir yığın kalori almadan ferahlatıcı bir içecek içmiş olursunuz.
Zayıf bir insan gibi yaşamak için haftada en az 5 gün evde pişirilen yemekler yiyin. Bir Tüketici Raporları anketi, bunun başarılı kilo veren kişilerin en iyi alışkanlığı olduğunu bulmuştur. Kulağa yıldırıcı mı geliyor? Yemek pişirmek düşündüğünüzden daha kolay olabilir. Önceden doğranmış yağsız sığır eti, yıkanmış marul, önceden kesilmiş sebzeler, konserve bezelyeler, pişmiş tavuk dilimleri ya da ızgara somon gibi çabuk gıdalar hızlı öğünler hazırlamanızı sağlayabilir.



Hüma isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla