Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.01.2013, 14:31   #1 (permalink)
Hüma
Yazmak kesmez oldu artık,
Şiir yaşıyorum ben.
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Tavuklu Yaz Türlüsü



Tavuklu Yaz Türlüsü



Malzemeler,
250 gram tavuk göğüs eti
4 adet patlıcan
2 adet paprika biber
2 adet sarı dolmalık biber
2 adet sakız kabak
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı su
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Patlıcan ve kabakların kabuklarını alacalı soyun.
Paprika biber, dolmalık biber, soğan, tavuk eti, kabak ve patlıcanı küp şeklinde doğrayın.
Orta boy tencereye zeytinyağını alıp kızdırın.
Tavuk etlerini tencereye alıp rengi değişene kadar kavurun.
Soğanı ilave edip kavurmaya devam edin.
Paprika, dolmalık biber, kabak ve patlıcanı tencereye ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
Su, tuz, karabiber, kekiği tencereye ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 45 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.


Hüma isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla