Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.05.2015, 18:11   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Lotus Çiçeğinin Anlamı

Lotus Çiçeğinin Anlamı

Lotus Çiçeği, Lotus Çiçeği Anlamı, Lotus Çiçeği Ne Anlama Gelir, Lotus Çiçeği Ne Demek, Lotus Çiçeği Nedir, Budizm’de Lotus Çiçeğinin Anlamı, Hinduizm’de Lotus Çiçeğinin Anlamı, Mısır Kültüründe Lotus Çiçeğinin Anlamı, Lotus Renkleri ve Anlamları, Lotus Çiçeği Tarihi, Lotus Çiçeği Geçmişi, Lotus Çiçeği Hakkında



Çeşitli mitlere ve efsanelere konu meydana gelen lotus çiçeği (Nelumbo nucifera) Nelumbonaceae ailesine ilişkin bir su bitkisidir. Aynı zamanda nilüfer çiçeği, mukaddes lotus ve Hint lotusu olarak adlandırılan çiçek, Sanskritçe’de Pundarika, Padma, Kamala, Utpala ve benzeri . benzeri farklı isimlerle anılmaktadır. Basit olarak zihnin duruluğunu ve ruhun saflığını temsil eden lotus çiçeği, Budizm ve Hinduizm’de mükemmelliğin somut simgesi olarak onay edilmektedir.

Budizm’de Lotus Çiçeğinin Anlamı

Lotus çiçeği, Buda’nın en dik öğretilerinden biri meydana gelen “Sekizli Sokak “un ilkelerini oluşturur. Budizm’de saflığı, sadakatı ve ruhi uyanışı temsil eder. Sembolik olarak manevi aydınlanmaya erişmenin anahtarı olarak onay edilir. İnsanın ışığa gerçek yükselmesine aynı bir biçimde çamurlu su üzerinde yukarıya gerçek büyür.

Lotusun Budizm’deki manası çiçeğin rengine yönelik değişmektedir. Pembe lotus ” dik aydınlanma”ya işaret ederken mavi lotus bilgeliği temsil eder. Beyaz lotus çiçeği manevi mükemmelliği, kırmızı lotus ise kalbi simgelemektedir. Bir Takım efsaneler lotus çiçeğinin Buda’nın ayakları dibinden çıktığı belirtilmektedir

Hinduizm’de Lotus Çiçeğinin Anlamı

Lotus çiçeği Hinduizm’de mukaddes onay edilir ve dini anlamları vardır. Çakralar olarak malum vücudumuzun enerji merkezlerini, zerafet , refah, haber , doğurganlık ve her şeyden öncesinde , sonsuzluk ve maneviyatı temsil eder. Lakshmi olarak malum ve refahı temsil eden Hindu tanrıçası her an lotus çiçeğinin üst kısmına yerleşik olarak tasvir edilir. Yaratıcı Hindu tanrısı Brahma’nın lotus çiçeğinden geldiğine inanılmaktadır.

Mısır Kültüründe Lotus Çiçeğinin Anlamı

Mısır kültüründe “Seshen” olarak malum lotus çiçeği güneşi ve yine doğuşu temsil eder. Bu nilüfer çiçeğinin zaman ışığıyla beraber yapraklarını açmasından ileri gelmektedir. Isis isimli tanrıçanın lotus çiçeğinden doğduğuna inanılmaktadır. Eskiyen Mısırlılar lotus çiçeğini bununla beraber ölümle ilişkilendirmişlerdir. Can Veren kişilerin ifade edilecek bir büyüyle lotusa dönüşebileceklerine ve yine doğabileceklerine inanmışlardır. Eskiyen Mısır’da papirüs avam tabakayı temsil ederken lotus seçkin kesimi temsil ediyormuş.

Lotus Renkleri ve Anlamları

Beyaz Lotus: Zihnin saflığını, dinginlik ve huzuru temsil eder.
Pembe Lotus: Aydınlanma ve maneviyatı temsil eder.
Kırmızı Lotus: Sevgi, ihtiras , acıma ve şefkatin simgesidir.
Mavi Lotus: Haber ve bilgelik manasına ciro .
Mor Lotus: Bir Takım kültürlerde moral simgesi olarak onay edilen mavi lotus Budizm’de en mühim öğretileri temsil eder.

Kaynak: heykelturk.com

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla