Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.05.2015, 21:35   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Sahte Pırlanta Nasıl Anlaşılır?

Sahte Pırlanta Nasıl Anlaşılır?

Sahte Pırlanta, Sahte Pırlanta Nasıl Anlaşılır, Sahte Pırlanta Anlama Yolları, Sahte Pırlanta Almama Yolları



Pırlanta yüzük her bayanın zayıf noktalarından bir tanesidir. Her kadın aşık olduğu sevdiği insandan gelecek evlenme teklifinin yanına bir tane tektaş pırlanta yüzük bekler. Tabi pırlanta yüzüğü her ne kadar bayan akacak olsa da yüzüğü alma görevi beylere düşüyor. Erkekler için oldukça zor olan bu işte onlara yardım edecek olan elbette ki kuyumcular. Evlilik heyecanına kapılıp da tektaş yüzüğü ilk karşınıza çıkan yerden almamalısınız. Insaların mutluluklarından faydalanmak isteyen kötü niyetli insaların tuzağına düşebilirsiniz ve sahte pırlanta alabilirsiniz. Böyle bir olayın mutluluğunuza gölge düşürmesinizi istemiyorsanız pırlanta tektaşın mutlaka güvendiğiniz bir yerden almalısınız. Sadece pırlanta değil ne alırsanız alın güvenili bir yerden alın. Verdiğiniz o kadar para ve umutlarınız çöpe gitmesin.

Pırlanta yüzüğün sahtesi olup olmadığını anlamak oldukça zordur. Yüzüğe ilk baktığınızda direkt olarak anlaşılmaz. Sahte yüzüğü gözle ayırt etmeniz neredeyse imkansızdır. Sahte pırlantayı gerçeğinde ayırt etmek için bir kaç yöntem geliştirilmiştir.

Parlaklık Testi

Pırlantayı diğer yüzüklerden ayıran en önemli özelliği parlak oluşudur. Parlaklığının hatasız olması için kesiminin ve fasetlerin çok iyi ayarlanması gerekir. Pırlanta içinden geçen ışığı kırma özelliğine sahiptir. Içinden geçen ışık mükemmel bir şekilde kırılır ve geri yansır. Sahte pırlantalarda böyle bir şey söz konusu değildir. Sahte pırlanta gerçeği gibi göz kamaştırıcı şekilde parlamaz.

Yansıma Testi

Gerçek pırlantanın yansıması genelde gri tonlardadır. Baktınızda sanki içinde gri birşey varmış gibi görürsünüz. Her noktasından yansıyan ışık giri olarak gözünüze çarpar. Sahte pırlanya baktığınızda ise faklı renkler görürüsünüz bu da pırlantanın sahteliğini ele verir.

Su Testi

Sahte pırlanta ile gerçeğini ayırmanın bir diğer yolu da su testidir. Pırlantayı suya attığınızda eğer batmıyorsa sahtedir. Gerçek pırlanta suya bırakıldığında direkt olarak suya batar.

Buğu Testi

Pırlantayı elinize alın üfleyin. Eğer üzerinde ki buğu hemen kayboluyorsa gerçektir. Ancak kaybolması bir kaç saniyeden fazla sürüyorsa sahte olma olasılığı vardır.

Darbe Testi

Gerçek pırlanta hiç bir haberden etkilenmez ve çizilmez. Bir metalle çizmeye çalışın eğer bozuluyorsa o pırlanta sahtedir.

Kaynak: pirlantaci.org

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla