Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.05.2015, 21:15   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Deri Koltuk Nasıl Boyanır?

Deri Koltuk Nasıl Boyanır?

Deri Koltuk, Deri Koltuk Boyanması, Nasıl Deri Koltuk Boyanır, Deri Koltuk Nasıl Boyanır, Deri Koltuk Boyama Önerileri, Deri Koltuk Boyama Püf Noktası



En pratik malzemelerden bir tanesi olan deri, ilk çağlardan itibaren insanlar tarafından kullanılmaya devam ediliyor. İnsanlar derilerin yalnızca kıyafetlerde kullanıldığını düşünse de gerek evlerde gerekse iş yerlerinde bu materyalden yapılan ürünler kullanılmaya devam ediyor. Bunların başında ise deri koltuklar geliyor.

Farklı renklerde hazırlanan bu koltuklar her ne kadar rahat olsa da dikkatli bir şekilde kullanılmadığı takdirde çok kısa süreler içerisinde koltuğun renginde ciddi oranda sararmalar meydana gelecektir. Bunun çaresi ise koltuğun boyanması. Ancak pek çok kişi bu boyama işlemini yapmak adına mobilyacıların yolunu tutuyor. Halbuki deri koltukta meydana gelecek sararmaların önüne geçmek adına yapılacak şeyler oldukça basit.

Yapılması gereken ilk şey, kaliteli bir boya seçmek. Çünkü yanlış boya seçilmesi sonrasında her ne kadar deri koltuk ilk günlerde istenilen güzel görüntüye erişmiş olsa da sonrasında bu görüntü kaybolacak ve daha da önemlisi deride çatlaklar meydana gelecektir. Deri koltuklar için hazırlanan boyaların öncelikli olarak sahip olması gereken özellik, deriyi beslemeleridir. Su bazlı olacak boyalar sayesinde deri arzu edilen renge sahip olurken aynı zamanda yumuşak dokusundan da hiçbir şey kaybetmeyecektir. Dolayısıyla deri koltuğunun yalnızca güzel bir görüntüye erişmesini sağlamak yerine aynı zamanda beslenmesini de isteyen kişilerin seçeceği boyaya dikkat etmesi gerekiyor. Genel olarak deri koltuklar boyanırken koltuğun kendi rengindeki boyalar tercih ediliyor. Fakat çok açık renkli koltuklar, sistemli bir şekilde koyultabilecektir.

Boya ve renk seçiminden sonra sıra deri koltuk boyama işlemine geliyor. Koltuğu boyarken ihtiyaç duyacağınız şey, sünger. Yumuşak bir sünger aracılığı ile eşit oranlarda boyamaya başlayabilirsiniz. Boyanın her yere yedirildiğine emin olunmalı, çatlak ya da çizgilerin olduğu yerler boyanırken bu bölgelere ufak dokunuşlar yapılmalıdır. Boyama işleminin ilk katı sonrasında genel olarak istenilen görüntü elde edilecektir. Fakat arzu edilirse boya kuruduktan sonra tekrardan ikinci bir kat boya uygulanabilecektir. Boya süngere alınırken mümkün olduğu kadar az miktarlar kullanılmalı ve böylece boyanın deri tarafından rahatça emilmesi sağlanmalıdır. Boyama işlemi sonrasında kuruması beklenmelidir. Böylece koltuklar ilk günkü gibi kullanılmaya devam edilebilir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla