Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.06.2015, 14:12   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Doğru Motosiklet Lastiği Nasıl Seçilir?

Doğru Motosiklet Lastiği Nasıl Seçilir?



Lastik dizaynı, yapımı ve yapay lastik materyallerinin gelişimiyle bütün motosikletler için geniş bir lastik çeşidi yelpazesi sunulmaktadır. Her motosiklet sürücüsü kişisel sürüş alışkanlıklarına uygun lastikleri seçmek durumundadır. Lastik yakma, yuvarlak çizme ve akrobasi yapacaksanız, işyerine gitmek için motosiklet kullanan sürücüden farklı lastikler kullanmanız gerekmektedir.
  • Lastiğinizi seçerken motosiklet tipinize göre üretilen lastiklerden seçin – motosikletler fabrikadan motosikletin türüne uygun, genel tipte yapılan ve doğru ebatlardaki lastiklerle gelirler. Sürüş ihtiyaçlarınıza göre daha farklı bir marka veya tipte lastik kullanarak kendinize özel bir sürüş yaratabilirsiniz.
  • Mevcut motosiklet lastiği tiplerinin farklı çeşitleri hakkında elinizden geldiğince bilgi toplamaya çalışın. Üretici özelliklerini ve spesifikasyonlarını okuyun. Ön ve arka tekerlerin gereksinimlerinin farklılıklarını okuyun.
  • Genelde kullandığınız sürüş tekniğini inceleyin ve konfor, performans ve uzun süre dayanıklılık önceliklerinizi belirleyin. Çapraz spor motosiklet lastiklerini sert, spor motosikletlerde kullanın.
  • Cruiser motosikletler için sentetik lastik ve kompozit kavramadan yapılmış değişken çapraz kuşaklı lastikler kullanın. Konfor ve yük taşıma kapasiteli lastikler arayın.
  • Eğer motosikletinizle yarış yapacaksanız hızlı dönüş ve yatışlar için kavisli ve derin sırtlı lastikler kullanın.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla