Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.06.2015, 19:47   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Berjer Nasıl Kaplanır?

Berjer Nasıl Kaplanır?


Berjer koltuklar genelde evlerdeki dekorasyonlarda tamamlayıcı koltuk olarak kullanılırlar. Berjer koltuklar yeni dönemde üretilseler de klasik olan eski berjerlerin dekorasyondaki yeri bir başkadır. Ailemizden kalan ya da bir şekilde bizde olan bu eski berjer koltukları dekorasyonumuzun bir parçası olarak dahil etmeyi çok isteriz. Fakat ya eski oldukları ya da renkleri kullanmayı düşündüğümüz yerin dekorasyonuna uymadığı için bu istek hep ertelenir.

Peki berjer koltukları değerlendirmek için, klasik yapısını bozmadan nasıl kaplanır?

Berjer kaplamak zor değildir. Fakat çok detay işçilik gerektirdiği için sabır ve özen ister. Çeşitli berjerler mevcuttur. Fakat hemen hemen hepsinin kaplama mantığı aynıdır.

Malzemeler

İlk işlem kumaş almaktır. Kumaş almadan önce koltukların ölçülerini almalısınız. Bunun için iki yol izleyebilirsiniz. İlki, kollar, sırt, ön yüz, minder ölçüleri kısacası nereleri kaplanacaksa hepsinin ölçüsünü alın. Kumaşçılar bu konularda tecrübelilerdir. Gittiğinizde koltuk detaylarını anlatır ölçüleri verirseniz size yardımcı olurlar. İkinci yol yapabilirseniz daha garanti ve işinizi kolaylaştıracak bir yoldur. Değiştireceğiniz berjerin kumaşları sizin yapacağınız gibi zımbalanmıştır ya da silikonlanmıştır. Maket bıçağı yardımıyla bu kumaşları koltuğa zarar vermeyecek şekilde çıkartın. Bu çıkardığınız kumaşlar sizin ihtiyacınız olan kumaş ölçüsünü verecektir. Aynı zamanda iskelet halinde kalan koltuğunuza kaplama yapmanız kolaylaşacaktır.

Kumaş seçiminden sonra ahşap zımbası, silikon tedarik etmelisiniz. Oturma kısmındaki minderin süngerini de değiştirmenizde fayda vardır. Bunun için eski süngeri süngerciye götürüp o ölçülerde gri sünger kestiriniz. En dayanıklısı budur.

Kaplama

Kaplama işlemine başlamadan önce berjerin minderini sizin dikme şansınız yoksa bir terziye eski minder kılıfı ile bırakıp diktirin. Kumaş alırken ilk yolu izlediyseniz aldığınız kumaşı kaplayacağınız berjerin üzerine kumaşı serin tüm ayrıntıları belirleyip o şekilde kesin, ikinci yolu seçtiyseniz çıkarttığınız eski koltuk yüzlerini aldığınız kumaş üzerine koyup aynı şekilde kesin.

Bu işlemlerden sonra kestiğiniz kumaşı sabitleyeceğiniz şekilde berjerin üstüne koyup gerdirin. Bu konuda dikkatli olun çünkü zımbaladıktan sonra gerdirme şansınız kalmayacaktır. Potluk olmamasına özen gösterin. Sonra para parça zımbalamaya başlayın.

Zımbalama işlemi bitiminden sonra arka yüzünde kalan parçaları silikon yardımıyla yapıştırın. Dikilen minderi de koyduktan sonra artık berjeri kullanabilirsiniz.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla