Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.06.2015, 20:34   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Kanepe Nasıl Silinir?

Kanepe Nasıl Silinir?


Kanepeler, evlerimizde en çok kullanılan ve dolayısıyla en çok kirlenen eşyalardandır. Çok severek alınan birbirinden güzel koltukların, ilk günkü gibi rengini ve görüntüsünü korumak isteriz. Bunun için onlara düzenli bakımı ve doğru temizleme yöntemleri uygulamalıyız. Farklı kanepe türleri için farklı silme ve temizleme yöntemleri vardır.

Kumaş kanepeleri silme yöntemi:
  • Kumaş koltuklarınızı temizlerken çamaşır suyu katılmış su ile silebilirsiniz ancak, öncelikle kanepenizin görünmeyen bir tarafı üzerinde kanepenin zarar görüp görmediğine dair küçük bir test yapmanızda fayda var.
  • Kumaş kanepelerinizi hazırlandığınız limonlu su ve temiz bir mikro-fiber bez ile silebilirsiniz.
  • Kumaş kanepenizde eğer tükenmez kalem gibi lekeler meydana geldiyse; bir pamuğa saç spreyi sıkıp, ovalamalısınız. Oluşan mürekkep lekelerinin ise saç köpüğü sıkıp, nemli bir bir bez ile silmeniz mümkün.
  • Kanepelerinizi beyaz kalıp sabun, ılık su ve temiz bir havlu bez ile silebilirsiniz. Bu yapılması kolay olan en temel yöntemlerden biridir.
  • Kumaş kanepelerinizi bir kovaya konulan ılık su ve bir miktar amonyak ile silmeniz mümkün. Bu yöntemi daha çok açık renkli kanepelerinizde uygulamalısınız ve kanepenin tamamı için uygulamaya geçmeden önce, görünmeyen bir köşesinde test edin. Kanepeniz zarar görüyorsa, bu yöntemi kesinlikle uygulamayın.
  • Arap sabunu evdeki bir çok alanda kullanılabilen bir temizlik ürünüdür ve kanepe temizliği için de uygundur. Arap sabununu karıştırdığınız sıcak su ve temiz bir havlu bez ile kumaş kanepenizi silin. Daha sonra suyunuzu yenileyin ve sabun giderilene kadar duru bezle tekrar silme işlemini gerçekleştirin. Daha sonra ister kuru bez ile kurulama yapabilirsiniz ister makineniz su çekmek için uygun ise onu kullanabilirsiniz.
  • Kokusundan rahatsız olmayanlar deterjan ve su karışımlarının içine bir miktar sirke ekleyip kumaş kanepelerini silebilirler.
Deri kanepeleri Silme Yöntemi:

Deri kanepeleri temizlemek için arap sabunlar idealdir; çünkü diğer deterjan türleri deriye zarar verip, çatlamasına neden olabilir. Arap sabunu ve ılık su ile deri kanepenizi silin ve ardından muhakkak kurulayın. Kuruladıktan sonra da deri bakım ürünü kullanırsanız, deri kanepeniz parlayacak ve güzel görünümünü koruyacaktır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla