Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.06.2015, 20:36   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Granit Mutfak Nasıl Seçilir?

Granit Mutfak Nasıl Seçilir?


Tezgah mutfağın en çok kullanılan ve deforme olmaya en müsait bölümlerinden birisidir. Bu nedenle seçeceğimiz tezgahın malzemesi sağlam, dayanıklı ve çabuk eskimeyen cinsten olmalıdır. Granit doğada yer altından çıkarılan yüksek sıcaklık ve basınçta uzun yıllar kalan ve bu nedenle oldukça dayanıklı doğal bir taş çeşididir. Dekoratif duvar kaplamalarından yer döşeme taşlarına kadar sağlamlığı nedeniyle oldukça fazla tercih edilen bir malzemedir. Günümüzde mutfak tezgahları için de oldukça gözde alternatiflerden bir tanesidir.

Mermer dayanıklı ve sağlam olmasına karşın parlaklığını kısa sürede yitirir ve renk çeşidi olarak da oldukça sınırlı sayıdadır. Bu nedenle granit rakibi mermere fark atarak daha çok tercih edilmektedir. Granit tezgah seçerken önemli olan nokta evinizin kalan dekorasyonuyla uyumlu bir renk kullanabilmektir. Dolap kapaklarınızın rengi, malzemesi, mutfağınızın stili gibi etkenler seçilen granit tezgahın rengini belirler.

Granit tezgah dokuları genellikle düz renk değildir. Birkaç renk tonundan oluşur ve renklerin görünüşü çimkelidir. Bu nedenle eğer granit tezgah almayı düşünüyorsanız mutfağınızın kalanında daha sade renkler kullanmanız şık bir mutfak dekorasyonu oluşturmada size yardımcı olacaktır. dolap kapaklarınızın rengini seçeceğiniz tezgahın içinde bulunan renklerden tercih edebilirsiniz.

Ancak eğer düz renk bir tezgah istiyorsanız dümdüz parlak siyah granit tezgahlar da piyasada mevcuttur. Mutfağınıza böyle bir tezgah seçmek istiyorsanız kalan eşyalarınızı daha açık tonlarda seçmek hem tezgahınızın güzelliğini ön plana çıkaracak hem de mutfağınızın aydınlık görünmesine yardımcı olacaktır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla