Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.06.2015, 20:57   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Küçük Salonda Yemek Masası Nasıl Kullanılır?

Küçük Salonda Yemek Masası Nasıl Kullanılır?


Küçük salonlar alan olarak elverişsiz olduklarından doğru büyüklükteki eşyaların yerleştirilmesi ve bunların konumlandırılması da problem yaşatmaktadır. Bu yüzden küçük salonlar için hem ideal eşyaların seçilmesi önerilir hem de olası renklerin kullanılması tercih edilir. Böylece daha ferah görünen aydınlık bir salon doğru eşya kullanımıyla sağlanmış olacaktır.

Küçük salonlar alan bakımından dar ve küçük olduğundan alınacak yemek masasının da daha ziyade küçük olması tercih edilir. Küçük salonlar için daha sevimli ve küçük oturma grupları tercih ediliyorsa bütün bu uyumu yakalamak adına yemek masasının da aynı ebatlarda olması önemlidir. Ancak kalabalık misafir günlerinde böylesi yemek masaları kullanışsız kalacağından açılıp kapanabilir tarzdaki masaların tercih edilmesi gerekmektedir. Böylece misafir günlerinde ortadan bir ek ile açılıp büyüyebilen yemek masaları daha kullanışlı olacaktır. İhtiyaç olmadığında ise tekrar kapatılabilir. Yine büyüklük açısından yemek masalarının dikdörtgen veya kare tercih edilmesi yuvarlak masalara göre daha ideal olacaktır. Yuvarlak masalar hem alan olarak çok fazla yer kaplarken hem de daha az kişiye yer açacaktır. Bu yüzden küçük salonların masası değildir.

Küçük salonlar için yemek masası seçiminde masa rengi de önemli bir rol oynamaktadır. Nasıl ki desenli koltuklar veya koyu renkteki duvarlar alanı küçük gösteriyorsa aynı şey yemek masasında da geçerlidir. Koyu renkte ahşap masalar salonu daha dar ve karanlık bir havaya boğacaktır. Ancak bej, krem, fil dişi, kırık beyaz gibi açık tonlu renklerde seçilebilecek bir yemek masası ortama daha ferah ve aydınlık bir görünüm sağlayabilecektir.

Yemek masasının salon içerisinde televizyonu görebilecek şekilde konumlandırılması tercih edilir. Böylece özellikle kalabalık yemek günleri daha keyifli geçecektir. Mümkünse buradaki yemek masasının yeri salon içerisinde mutfağa yakın olması önerilir. Çünkü malum tabak, çanak, yemekler derken tüm her şey mutfaktan salona taşınacak. Bu yüzden salonların en köşesinde mutfağa uzak mesafelerde konumlandırılması bu durumu elverişsiz kılacaktır.

Her ne kadar salon küçük olsa da yemek masasının yeri konumlandırılırken sandalye mesafesi de düşünülmelidir. Sandalyelerin rahat hareket edebilmesi açısından gerekli yer tasarrufunun bırakılması önerilir.

Dipnot: Küçük salonlar için doğru boyut, renk ve benzeri özelliklerde ideal yemek masası alternatifleri bulunamıyorsa özel olarak yaptırılması önerilir. Daha fazla maliyete sebep olabilir ancak daha şık ve rahat bir kullanış keyfi sağlanabilecektir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla