Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.06.2015, 18:08   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Araba Koltuğu Nasıl Temizlenir?

Araba Koltuğu Nasıl Temizlenir?


Arabaların temizliğine ne kadar özen gösterilirse gösterilsin tekrar tekrar kirlenmesi ve tozlanması kaçınılmazdır. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için kirlenen ve tozlanan arabaların içleri tozlandığında ve kirlendiğinde bekletilmeden müdahale edilmelidir. Peki, hijyenin sağlanabilmesi için araba koltuğu nasıl temizlenir?

Arabanın içerisinin süpürülmesi gerekir. Bunu süpürge makinesi ile yapmak uygundur. Araba koltuklarında iki çeşit olmak üzere kumaş ve deri kullanılır. Bu yüzden kumaş ve deri araba koltukları için ayrı temizleme yöntemleri uygulanır.

Kumaş araba koltuklarının temizliği: Kumaş araba koltukları için üretilen özel temizlik spreyleri bulunmaktadır. Kumaş için uygun sprey alındıktan sonra, sprey koltuğun üzerine sıkılır. Temizleme işlemine geçmeden önce bir müddet beklenmelidir, çünkü sprey koltuk üzerinde oluşan kirin kabararak yüzeye çıkmasını sağlayacaktır. Kir yüzeye çıkınca temiz ve yumuşak bir sünger ile koltuklar ovalanır. Daha fazla işlenen lekeler için ise yumuşak bir fırça kullanılabilir.

Deri araba koltuklarının temizliği: Deri araba koltukları için üretilen özel temizlik spreyleri bulunmaktadır. Sert malzemeler deriye kolaylıkla zarar verdiğinden uygun sprey koltuğa sıkıldıktan sonra temiz ve yumuşak bir bez yardımıyla deri koltuk silinir. Deri araba koltuğu temizliği yapılırken su kullanılmamalıdır, çünkü koltuk üzerinde lekeler meydana gelebilir. Bu sebeple, marketlerde satılan uygun temizlik malzemeleri tercih edilmelidir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla