Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.06.2015, 18:52   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Ranza Nasıl Kurulur?

Ranza Nasıl Kurulur?


Çok çocuklu ailelerin veya yer sıkıntısı olan evlerin en büyük yardımcılarından biri de ranzalardır. Çok büyük olmaları sebebiyle kapılardan ve hollerden kolayca geçemeyeceği için ufak pek çok parçanın birbirine monte edilmesiyle oluşmaktadır. Kişiler özellikle taşınırken veya odaları değiştirirken ranzayı parçalarına ayırıp tekrar birleştirerek kullanmak zorundadır. Aslında bu işlem biraz uğraştırıcı gibi görünse de iki kişiyle çok kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

Ranzanızı kurmak için öncelikle ranzanızın parçalarının birbirine nasıl tutturulacağı çok önemlidir. Eğer vidalarla tutturulmuşsa size en az bir tornavida gerekmektedir. Vidaların uçlarına göre yıldız tornavida mı düz tornavida mı olduğuna bakarak seçmelisiniz. Daha sonra ranzalarınızı tek tek yapmaya başlamalısınız çünkü birini bitirip, diğerini onun üstüne takmanız gerekecektir. Önce işe alt kattaki yatağı yaparak başlamalısınız. Bunun için başlık ve ayaklık kısımları içleri birbirlerine bakacak ve paralel olacak şekilde, bir kişiden yardım alarak yere dik gelecek şekilde dikin ve aralardaki bağlantıyı kuracak olan yanlardaki uzun tahtadan ya da demirden yapılmış, sağ ve sol olmak üzere iki tane olan parçaları vidayla sıkıca monteleyin. Bunun için size yardımcı olan kişinin de siz montelerken tahtaları tutması gerekecektir. Daha sonra yatağınızın orta kısmını vidalı yerlerinden montelemelisiniz. Bu işlem esnasında yatağınızın altına bir karton koymalısınız. Bu karton yatağınızla aynı boyda olmalıdır ve görevi yatak süngerinin eğrilmesini ve alta kaymasını engellemektir. Aynı işlemleri üst kat ranzası için de uygulamalısınız.

Üst kat ranzanın alt kısmında yatağın çökmesini engelleyen destekli bir kısım vardır. Bu kısım kalın bir tahta parçası olabileceği gibi demir bir çubuk da olabilir. Onun da monte edilmek için özel girişleri üzerinde vardır. Sizin sadece vidayla sıkmanız gerekmektedir.

İki yatağı da tamamladıysanız eğer üste gelecek olan ranzayı yavaşça kaldırın ve alttakinin başlıklarıyla üsttekinin ayaklarını birbirine geçirin. Genellikle ranzalar birbirine geçirmeli sistemde yapıldıkları için ranzaları birbirinden ayırırken de işe önce bu parçaları çıkararak başlamalısınız.

Eğer ayakları birbirine taktıysanız en son ranzanın merdivenini de yerine oturtun. Ranza merdivenleri genellikle yerine oturtularak yapılır ve özel bölmeleri vardır. Girişleri birbirini tutacak şekilde merdiveni de tamamlayın ve böylece ranzanız hazır olacaktır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla