Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.06.2015, 11:32   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Beatbox Nasıl Yapılır?

Beatbox Nasıl Yapılır?


Beatbox, herhangi bir müzik aleti olmadan ağız ritmi ile yapılan müziktir. Beatbox yaparken nefes kullanıldığından diyaframın güçlü olması gerekmektedir. Diyafram mide üzerindeki ince zardır ve beatbox yaparken seslerin güzel çıkması diyafram gücü ile doğru orantılıdır. Beatbox yapmak isteyen birinin dudaklarını çok iyi kontrol etmesi gerekmektedir. Dudaklar iyi kontrol edilmezse ritm bozulur ve ortaya çıkan ses gürültü niteliği taşır. Beatbox için 3. ve son kural ise ciğerlerin kuvvetli olmasıdır. Beatbox yaparken nefesinizi düzenli tutamazsanız sesler bozulur ve ritm kayar.

Beatbox ile ilgili yanlış bilinen şeylerin başında herhangi bir kurala bağlı kalmadan düzensiz seslerle kendinizi beatbox yapıyorum'a inandırmaktır ve bu çevrenizde sizi dinleyenler için hoş karşılanacak bir durum değildir. Beatbocx için müzik kulağınızın çok iyi olması gerekmektedir.

Beatbox yapmak için çok çeşitli sesler gereklidir bunun için ilk başlarda basit fon müziklerini iyice dinleyin. Müziği kapatın ve müzikte duyduğunuz ve aklınıda kalan sesleri düşünün ve bu sesleri nasıl çıkarılabileceğine dair beyin fırtınası yapın. Bu aşamayı başarılı bir şekilde atlattıktan sonra düşündüğünüz sesleri ağzınızla çıkarmayı deneyin. Bu aşamada gırtlağınızı ve diyaframızı da kullanın. Arada bir su içerek boğazınızı yumuşatmayı unutmayın. Eğer bunu yapmazsanız boğazınız kurur ve sesleri istediğiniz gibi çıkaramazsınız. Müzikte birçok ses olduğu için iyice dinleyip düşünün ve bu sesleri kavramaya çalışın. Tek bir sesi öğrenmeniz bile günler hatta aylar sürebileceği için asla pes etmeyin.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla