Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.06.2015, 15:15   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Ofis Mobilyaları Nasıl Kullanılır?

Ofis Mobilyaları Nasıl Kullanılır?


Ofis mobilyaları bir iş yeri içerisinde çalışanlar tarafından sıklıkla kullanılan demirbaş eşyalardır. Ofis masası, sandalyesi, dolabı gibi ofis içerisindeki tüm eşyalar ofis mobilyası kapsamındadır. Ofis mobilyalarının doğru kullanımı etkin bir dekorasyon ve yer tasarrufu sağlayabilmek için oldukça önemlidir.

Ofis mobilyalarının renk ve model seçimi salt dekorasyona etki etmez. Bunun yanında ofisteki alan açısından da tasarruf sağlayabilmektedir. Bu yüzden öncelikle ofis mobilyalarının kullanımında renk tercihinin yapılması önerilir. Dar ve küçük ofisler için seçilecek ofis mobilyalarının kırık beyaz, krem veya bej gibi açık renkte kullanılması önerilir. Yuvarlak ve yumuşak kenarlı mobilyalar daha modern bir dekorasyon sağlayacaktır.
Açık renkli ve yuvarlak köşeli ofis mobilyalarının kullanımı çalışan motivasyonuna da olumlu katkı sağlayacaktır. Çalışanlar daha ferah ve canlı bir ortamda çalışacaklar ve gün boyu daha aktif olabileceklerdir.

Ofis mobilyaları koyu renklerde sivri kenarlı modellerde de kullanılabilir. Ancak böylesi mobilyaların alan olarak daha geniş ofislerde kullanılması önerilir. Böylece alanı daraltmayacak veya karanlık bir etki yaratmayacaktır. Ofis mobilyalarının kullanımında gizli bölmeli, bol çekmeceli ve saklı gözlü tercihlerin yapılması önerilir. Böylece etraftaki dağınık ve fazla araç gereçler kolayca kaldırılabilecektir. Örneğin içi oldukça geniş ve ferah olan ofis dolapları fazla dosya, kâğıt gibi araçları kullanan yerler için oldukça kullanışlı olacaktır. Özellikle duvardan duvara içi birkaç katlı gizli bölmeli dolaplar değişik kullanım alternatifi sağlayarak kullanışlı bir yapı kazandıracaktır. Aynı şekilde ofis masalarının altında bulunan gizli bölmeli dolaplar ve pek çok çekmece fazla araç gerecin muhafazasında oldukça işe yaracaktır. Ofis mobilyalarının kullanımı etraftaki dağınık görünümü minimize edecek sade ve şık bir görünüm kazandıracaktır.

Ofis mobilyalarından bir diğeri olan ofis sandalyelerinin de genel dekorasyona uyumlu ve rahat olması tercih edilir. Kendi kendine ayarlanabilen, terletmez kumaştan, rahat ofis sandalyeleri oldukça kullanış sağlayacaktır. Bu ofis eşyalarının kullanımında yerleşim yerlerine de gereken önemin verilmesi gerekmektedir. Ofis dolaplarının duvara dayalı bir şekilde ortada alan kaplamaksızın yerleştirilmesi önerilir iken, ofis masalarının birbirlerinden oldukça uzak mesafede konumlandırılması çalışan motivasyonu ve yoğunlaşabilmesi açısından tercih edilir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla