Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.06.2015, 18:55   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Giysi Dolabı Nasıl Düzenlenir?

Giysi Dolabı Nasıl Düzenlenir?


Giysi dolapları yazlık, kışlık kıyafetlerin düzenli bir şekilde muhafazasını sağlayan mobilyalardır. Genellikle sık kullanılan dolaplar olmalarından ötürü çok çabuk dağılmaya maruz kalabilir. Fakat doğru ve etkili bir giysi dolabı düzenlemesiyle bu tarz dağınıklıkların yaşanma olasılığını en aza indirgeyebilmek mümkündür. O zaman giysi dolaplarının nasıl düzenlenebileceğine dair detaylı bazı ipuçlarının bilinmesi gerekecektir.

Giysi dolaplarının doğru düzenlenmesi mevsimlik seçimler ile sağlanabilecektir. Bu da demektir ki mevsimin eşyaları göz önünde olmalıdır. Mevsim dışı kıyafetlerin ise daha arka bölümlerde ya da en aşağısı, en yukarısı gibi az kullanılan bölmelerde muhafaza edilmesi gerekecektir. Böylece gereksiz bir dağınıklık yaşanmasının önündeki en büyük engel kaldırılmış olacaktır.

Bunun yanı sıra mevsimlik kıyafetler ön planda olsa dahi bunların da belli kategorilere ayrılarak yine daha sık kullanılanların el altında bir yere konulması önerilecektir. Yani fazla giyilen kıyafetlerin ön raflarda en üst hizada bulunması önerilir. Böylece sıralanan kıyafetler arasından kullanılacak bir giysi çekilirken dağınıklık da yaratılmamış olacaktır.

Kıyafetleri kategorilere ayırmak giysi dolabında kullanışlılığı ve özenli görünümü sağlayabilecek en önemli etmendir. Bluzler bir sırada, hırkalar başka bir sırada, pantolonlar ise apayrı bir yerde kendi eşleriyle muhafaza edilmelidir ki aranılan daha çabuk bulunabilsin. Örneğin üst üste sıralanan bluzler bir rafa konulabilecekken pantolon ve ceketlerin daha çok dolap içerisinde askılıklarda muhafaza edilmesi önerilir. Çorap, iç çamaşırı gibi küçük boyutlu hafif eşyaların ise çekmecelerde tutulması tercih edilir. Tabii ki burada çekmecede de istenilen görünüm ve kullanışlı yapı sağlanmalıdır. Bunun için ise iç çamaşırları ve çoraplar kendi aralarında ayrılarak sırasıyla konulmalıdır.

Giysi dolaplarına kıyafet dışında araç gereçlerin konulması istenilen düzeni bozacak ve kullanışlılığını olumsuz bir şekilde etkileyecektir. Bu yüzden yalnızca kıyafet konulması önerilir. Muhafaza edilecek giysilerin de ütülü bir şekilde, askılar aynı hizaya gelmek üzere, sıralı bir halde konulursa özenli ve güzel görünüm sağlanmış olacaktır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla